Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 7 godina

HRT mijenja odluku: Dora se vraća na male ekrane!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
03.10.2018.
u 20:00

Čini se kako će se već iduće godine u Opatiji održati domaći izbor za pjesmu Eurovizije

Iako još nema službene potvrde, Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije trebao bi se održati već iduće godine i to već tradicionalno u Opatiji. S HRT-a vijest još ne žele potvrditi dok se ne finalizira i usvoji godišnji plan, no čini se da će Hrvatska svog predstavnika za Eurosong od iduće godine birati sama.

Vijest je to koja je posebno oduševila bivšu urednicu Zabavnog programa Kseniju Urličić koju mnogi nazivaju “mamom” ovog glazbenog natjecanja.

-Dora je moj projekt i jako se veselim njezinu povratku. Mislim da će ga pozdraviti i cijela estrada. Zadovoljni će biti i gledatelji jer vole sadržaje u koje su i sami uključeni- kaže Urličić. Za povratak Dore zalaže se i glazbeni menadžer Zoran Škugor. -Po meni je Dora jedino rješenje. Narod mora biti taj koji odlučuje tko će Hrvatsku zastupati na Euroviziji- dodaje Škugor.

 

I Maja Blagdan, koja je 1996. zauzela visoko četvrto mjesto na Euroviziji, pozdravlja povratak domaćeg glazbenog natjecanja.-Nedostaje nam takvih emisija i mislim da je to lijepa prilika da se okupe autori i izvođači i da se ponudi nešto novo. I da se osjećaj koji tamo dobijemo prenese dalje svijetu- napominje pjevačica.

Povratak Dore veseli i Franku Batelić, našu prošlogodišnju predstavnicu. Iako je na Euroviziju otišla nakon internog natječaja HRT-a i sama je dva puta kao izvođač sudjelovala na Dori. -Zaista bih voljela da se Dora vrati na HRT! Uživala sam je gledati kao mala, a bilo mi je i veliko zadovoljstvo natjecati se. Za mene je ona uvijek bila televizijski spektakl koji nedostaje na televiziji!- kaže Franka.

 

A osim zabave za puk, Dora bi mogla vratiti i stari sjaj Hrvatske na Euroviziji. Uvjereni su u to naši sugovornici koji naglašavaju da je evidentno da su pobjedničke pjesme s Dore imale puno bolji plasman od onih koje su izabrane interno.

- Prije smo bili daleko bolji. Ipak ima nešto u tome da na nacionalnoj razini odaberemo pjesmu. Ako na izboru radi mala grupica ljudi, to je unaprijed osuđeno na propast. Uvijek sam se divila ljudima koji su potpisivali odluku o odlasku pojedinog izvođača na Euroviziju, ja to nikad ne bih mogla- ističe Urličić.

No nije samo način izbora izvođača presudan. Da bi se ponovio uspjeh grupe Riva, treba se poklopiti puno faktora. Dobra pjesma i dobar izvođač više nisu dovoljni. -Potrebna je veća angažiranost HTV-a i Turističke zajednice, a treba i motivirati iseljeništvo na glasanje- smatra Škugor.

- Dora će sigurno predstavljati volju naroda što je dobro za podršku pred odlazak na Euroviziju- zaključuje Batelić koja je s pjesmom “Crazy” prošle godine zauzela tek 38. mjesto.

Gdje su i što danas rade zvijezde 1. hrvatskog realityja

 

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije