Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasmijavala mnoge

Hollywood plače! Slavna glumica izgubila bitku s opakom bolesti

Foto: Profimedia
1/4
31.08.2019.
u 12:33

Glumica najpoznatija po ulozi Rhode Morgenstern, Valeri Harper, preminula je u 81. godini života nakon teške bolesti.

Nakon dugogodišnje borbe s raznim zdravstvenim problemima uzrokovanim karcinomima pluća i mozga, kći slavne glumice Cristina Harper Caccioti potvrdila je da je njezina majka Valerie Harper preminula u 81. godini života.

- Otac me zamolio da prenesem ovu poruku: Moja prekrasna žena, s kojom sam proveo gotovo 40 godina, preminula je nakon što se godinama borila s rakom. Nikada neće biti zaboravljena. Počivaj u miru, moja Valeria - stoji u njezinoj objavi koju je uputila umjesto svog ožalošćenog oca Tonya Cacciottija.

Foto: Reuters/PIXSELL

U posljednjih nekoliko godina borila se s rakom pluća i mozga, a situacija se toliko pogoršala da su prije mjesec dana pokrenuli GoFundMe kampanju kako bi se prikupila sredstva i osiguralo bolje liječenje oboljele glumice. U prvom tjednu skupljeno je više od 40 tisuća dolara. Proslavila se ulogom Rhode u CBS-ovoj humorističnoj seriji "Mary Tyler Moore", a ista serija priskrbila joj je nagradu Emmy za najbolju sporednu glumicu. Serija je godinama nakon toga bila u top deset najboljih, a Harper je još dvaput osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu.

Zbog uspješne serije, napravili su i spin-off  "Rhoda", a popularnost je toliko rasla da je najgledanija epizoda bila ona u kojoj se Rhoda vjenčala. Gledalo je to čak 52 milijuna gledatelja, što je tada bilo više od polovice cjelokupnog gledateljstva SAD-a. U ožujku 2013. glumica je objavila kako ima leptomeningealnu karcinomatozu te da su joj liječnici dali još samo tri mjeseca života.

- Spremna sam, spremna sam otići. Možda je u tome tajna. Ne želim to, željela bih živjeti do 102., ali ovo se događa. Nikad ne znamo što nas čeka. Mislim da treba živjeti dan po dan i uzeti najviše od njega, činiti sve što možemo i zabavljati se - rekla je još prije pet godina.

Ključne riječi

Komentara 5

ZE
zelenakrava
14:31 01.09.2019.

Kad umre netko tko je bio kod nas jako popularan prije 40, 50 godina često se uopće ne spomene ako nije iz angloameričkog područja. Ali ako u angloameričkom području umre netko tamo koliko-toliko poznat a kod nas je totalno nepoznat jer film ili serija sa tom osobom kod nas nisu uopće prikazani naši vrli pratitelji stranih portala to onda nekritički prenose i pišu da je umrla zvijezda u 81 godini a za koju nitko kod nas nije uopće čuo.

UM
Umoran
23:40 31.08.2019.

Ako je bila tako uspješna, kako to da su joj fanovi morali skupljati tu siću od 40.000 $? Morala bi imati milijune! Inače nikad čuo za dotičnu osobu...

BA
bartol123
13:49 31.08.2019.

Potpisujem da umirem sa 81. ...lepe godinice kaj ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije