Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski Oscari

Helena Bonham Carter: Nisam baš navikla pobjeđivati

helena
Reuters/Pixsell
14.02.2011.
u 17:38

Film o kralju Georgeu VI. osvojio je sedam nagrada, i to kao najbolji film, za najboljeg glumca (Colin Firth), najbolji britanski film, originalni scenarij, sporedne glumce (Helena Bonham Carter i Geoffrey Rush) i najbolju glazbu

Jedan od najvećih favorita za Oscara, britanska kostimirana drama “Kraljev govor” Toma Hoopera, briljirao je i na dodjeli najprestižnijih britanskih filmskih nagrada BAFTA.

Film o mucavom kralju Georgeu VI. osvojio je čak sedam nagrada, i to kao najbolji film, za najboljeg glumca (Colin Firth), najbolji britanski film, originalni scenarij, sporedne glumce (Helena Bonham Carter i Geoffrey Rush) i najbolju glazbu.

Uvijek originalna Helena Bonham Carter na nagradi je zahvalila smušenim govorom u svojem stilu:

– Baš nisam navikla pobjeđivati. Djeco koja me gledate, nije sve u nagradama, mene trenutačno mnogo više muči podsuknja koja mi se podigla i zadaje mi probleme, našalila se Helena, dodavši kako kralj Colin zaslužuje sve što ga još očekuje, aludirajući na Oscara, kojim bi se mogao okititi njezin kolega Colin Firth. Izvrsno raspoloženi Firth, koji je slavio nagradu za najbolju mušku ulogu, zahvalio je svojim roditeljima i supruzi Liviji koja je morala podnositi sve "mušice kraja i rasplesane kraljice".

Najboljim redateljem proglašen je David Fincher za svoju “Društvenu mrežu”, dok je najbolja glumica, očekivano, Natalie Portman, koja zbog visoke trudnoće nije mogla prisustvovati dodjeli nagrada. Serijal “Harry Potter” nagrađen je za izniman doprinos britanskoj filmskoj industriji, a posebnu je nagradu primio i sir Christopher Lee koji je pozdravljen velikim pljeskom.

– Ako ste očekivali da ću zaplakati, prevarili ste se – nasmijao je publiku 88-godišnji glumac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije