Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na aukciji

Haljina koju je nosila princeza Diana prodana za više od 600.000 dolara

Foto: Pa/Pixsell
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.01.2023.
u 22:00

Sotheby's ju je procijenio na svotu između 80.000 i 120.000 dolara, a bila je dio kolekcije od 80 haljina princeze Diane koja je bila prodana na dražbi 1997. u dobrotvorne svrhe.

Haljina boje patlidžana koju je nosila princeza Diana prodana je za 604.800 dolara nakon "žestokog nadmetanja", objavila je aukcijska kuća Sotheby's na Twitteru.

"Kultna haljina princeze Diane (dizajnera) Victora Edelsteina postigla je cijenu od 604.000 dolara, što je gotovo 500.000 dolara više od procjene - nakon rundi žestokog nadmetanja u aukcijskoj sobi #SothebysNewYork", objavljeno je na Twitteru. 

Sotheby's je u novom tvitu naglasio da si je ta haljina "zapečatila sudbinu kao najvrjednija haljina ikada prodana na aukciji".  Sotheby's ju je procijenio na svotu između 80.000 i 120.000 dolara, a bila je dio kolekcije od 80 haljina princeze Diane koja je bila prodana na dražbi 1997. u dobrotvorne svrhe. 

Tada je Edelsteinova kreacija bila prodana za 24.150 dolara i ostala je do petka u jednim te istim rukama, objavio je Sotheby's, no nije otkrio tko je novi vlasnik.

Prošli tjedan je zvijezda američkog tv-realitiyja i društvenih mreža Kim Kardashian kupila na dražbi križ Attalah, slavni privjesak koji je nosila princeza Diana.  Luksuzni privjesak što ga je 1920. izradio slavni britanski draguljar Garrard, princeza Diana je nosila u nekoliko navrata.

Križ s ametistima prodan je za 163.800 funti (oko 187.000 eura) na dražbi održanoj u Londonu. Time je privjesak koji je princeza nosila na dobrotvornoj gala večeri u Londonu 1987. godine, prodan za dvostruko više od predviđene cijene. Osim ametista, križ je urešen dijamantima u ukupnoj vrijednosti od 5,25 karata.

"Dragulji koje je posjedovala ili nosila princeza Diana rijetko se nađu na tržištu, a posebno kada je riječ o nakitu kakav je križ Attalah, koji je u bojama, smion i poseban", rekao je prije prodaje Kristian Spofforth iz dražbovne kuće Sotheby's.

Lani je Kim Kardashian (42) za gala večeru u Metropolitan Museumu u New Yorku odjenula haljinu u kojoj je američka glumica Marilyn Monroe otpjevala pjesmu "Happy Birthday" predsjedeniku Kennedyju 1962. Muzej Rupley's, vlasnik legendarne haljine, morao je posliej opovrgnuti optužbe da je Kim Kardashian oštetila haljinu prilikom nošenja. Kim je tada priznala kako je imala samo tri tjedna kako bi smršavila dovoljno da stane u kultnu haljinu. To je uspjela zahvaljujući prehrani iz koje je izbacila samo dvije namirnice. Rezultat je sedam kilograma manje i linija koja oduzima dah! 

VIDEO>>Domaći glumci koji su zbog loših životnih odluka završili na prosjačkom štapu i u pučkoj kuhinji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije