Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak glumca

Emir Hadžihafizbegović oprostio se od Petrovića: Otišao je moj brat, vijest me zatekla u Hrvatskoj

Emir Hadžihafisbegović
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/10
28.01.2023.
u 12:16

Aleksandar Saša Petrović preminuo je u petak u 62. godini života u Sarajevu. U posljednje vrijeme povukao se iz javnosti zbog bolesti, a njegov iznenadni odlazak mnoge je ostavio u nevjerici.

Bosanskohercegovački glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je u petak u 62. godini u Sarajevu, a vijest o njegovoj smrti iznenadila je i rastužila mnoge. Petrović je poznat po svojim brojnim televizijskim i filmskim ulogama koje je ostvario i u filmovima "Ovo malo duše", "Kuduz", "Ničija zemlja", ali i serijama "Lud, zbunjen, normalan" i "Vratit će se rode".

Tužnu vijest prvi je objavio redatelj Srđan Vuletić.  - Dragi Sale nadam se da si na boljem mjestu. Hvala za sve - poručio je Vuletić. Redatelj je za Avaz kratko rekao kako je šokiran. "U posljednje vrijeme nije bio dobro sa zdravljem. Srce je u pitanju, to je sve što znam", kazao je.

Inače, Petrović se u posljednje vrijeme povukao zbog bolesti. Zbog zdravstvenih problema morao je napustiti predstavu Sjećaš li se Doli Bel 2019. godine i od tada ga nije bilo u javnosti. Nakon što se povukao iz predstave, Petrović je rekao: "Nema potrebe za ovakvim razgovorima. Čujete kako se osjećam. Loše, ali bit će bolje." Živio je povučenim životom te posljednjih 15-tak godina nije davao intervjue. 

Vijest o odlasku legendarnog glumca u nevjerici je primio i Emir Hadžihafizbegović koji se  na Facebooku oprostio od velikog prijatelja i kolege. - Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam na zašto objavljujem ova post. Valjda je to obrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolirano teku- napisao je glumac koji se potom osvrnuo i na prijateljstvo s Petrovićem koje su godinama njegovali.

- Bilo je to ono prijateljstvo i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti, a da taj neko to razumije to razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz 'Audicije'. Volim te brate. Falit ćeš, al' jako. Adio kumpanjo - poručio je Hadžihafizbegović za kraj. S Petrovićem je surađivao na brojnim projektima, a sve je počelo kultnom "Audicijom" na početku njihove karijere. Zajedno su igrali i u humorističkoj seriji "Lud, zbunjen, normalan", filmu "Teško je biti fin" i mnogim drugim.

Od Petrovića se oprostila i Lepa Brena s kojom je glumio u filmu 'Hajde da se volimo'. - Teško je tugu opisati riječima. Napustio nas je prerano. Ostat će mi u sjećanju njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada. Neka mu je vječna slava - rekla je Brena za Kurir.

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

Od Petrovića su se oprostili i organizatori Sarajevo Film Festivala. - S tugom se pozdravljamo s najboljim glumcem 13. Sarajevo Film Festivala, Sašom Petrovićem. Petrović je osvojio Srce Sarajeva za najboljeg glumca 2007. za ulogu u filmu Teško je biti fin Srđana Vuletića. Ostaje u našem sjećanju - napisali su.

Podsjetimo, Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. siječnja 1962. godine u Sarajevu. Glumu je diplomirao tek 2006. godine, a fakultet je upisao 1983. - Zbog Audicije i drugih poslova nisam imao vremena diplomirati. U međuvremenu je počeo rat, a tad mi je bilo bez veze dobivati diplomu na lijepe oči jer tad je diplomu mogao dobiti tko je htio - rekao je jednom prilikom Saša.Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića Teško je biti fin, za koju je dobio nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine. 

VIDEO Domaći glumci koji su zbog loših životnih odluka završili na prosjačkom štapu i u pučkoj kuhinji

Komentara 9

MA
MaxBunker
13:06 28.01.2023.

Emir ima dvostruko državljanstvo, a svakoj prigodi pljuje po državi Hrvatskoj!

CR
crocro
13:41 28.01.2023.

Emir kaže da ga je vijest zatekla u Hrvatskoj. Pa gdje bi ga i zatekla kada se navukao na Hrvatsku i iz nje ne izlazi. A da mu je Hrvatska u srcu, e to brate, nije. Oči i srce muu gedaju srbiju a ruke i džepovi na Hrvatsku.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:27 28.01.2023.

Mrzi Hrvate ali Kune mu nisu lose (sada eurici).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije