Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRES IZ 2013.

LeBronov dres prodan za 3,7 milijuna dolara, samo su ova dva prodana za veći iznos

John Angelillo/NEWSCOM
28.01.2023.
u 11:05

Dražba sportskih predmeta koje su pripadale slavnim igračima postigla je istinski uzlet zadnjih godina. Nova prodaja pokazuje da je potražnja za takvim predmetima "najveća do sada", rekao je Brahm Wachter iz Sotheby'sa

Dres u kojem je LeBron James osvojio titulu NBA igrajući za Miami Heat 2013. godine prodan je za 3,7 milijuna dolara u petak, a na istoj dražbi u New Yorku prodana je i jedna od haljina koja je pripadala pokojnoj princezi Diani.

Dres košarkaša LeBrona Jamesa postao je treći najskuplji prodan na dražbi, nakon dresa Michaela Jordana iz NBA finala 1998. koji je prodan za 10,1 milijuna dolara te dresa koji je Diego Maradona nosio na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1986. za 9,38 miliona dolara.

Foto: John Angelillo/NEWSCOM

Dražba sportskih predmeta koje su pripadale slavnim igračima postigla je istinski uzlet zadnjih godina. Nova prodaja pokazuje da je potražnja za takvim predmetima "najveća do sada", rekao je Brahm Wachter iz Sotheby'sa.

Na istoj dražbi u petak u New Yorku prodana je i haljina boje patlidžana koju je nosila princeza Diana. Haljinu je dizajnirao Victor Edelstein, a prodana je za 604.800 dolara nakon "oštrog nadmetanja", objavila je dražbovna kuća na Twitteru.

Ta haljina, koju je Sotheby's procijenio na svotu između 80.000 i 120.000 dolara, bila je dio kolekcije od 80 haljina princeze Diane koja je bila prodana na dražbi 1997. u dobrotvorne svrhe.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije