Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI PODCAST

Grupa Detour svirala je u našem studiju i najavila novi album: 'Snimili smo apokaliptične pjesme'

Zagreb: Grupa Detour
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
31.03.2023.
u 19:00

Detourovci su u našem studiju uživo odsvirali i tri pjesme. Uz "Master Blaster" tu su i "Karavan" i "Nekad je bilo bolje", s kojom su pobijedili lani na Zagrebačkom festivalu, a upoznali smo i nove pjevačice Ivanu Radan i Lauru John

Gosti u ovotjednom izdanju podcasta Večernjeg lista su Detour, grupa koja je osvojila treće mjesto na ovogodišnjoj Dori s pjesmom "Master Blaster". Riječ je o pjesmi koja najavljuje njihov novi album, čije će se digitalno izdanje pojaviti u svibnju, a do kraja godine izlazi i na vinilu. 

 - Pjesma je dosta apokaliptična priča o stiskanju crvenoga gumba, ne na doslovni način iako se djelomično i to spominje. Ideja je da svatko od nas ima moć da te odnose pokvari stiskom crvenoga gumba. To je i sinonim za cijeli ambijent na albumu, koji je apokaliptičan budući da su pjesme nastale tijekom posljednje tri godine kada su nas zadesili potres, pandemija i rat u Europi - rekao nam je Nenad Borgudan, frontmen grupe koja je nastala 2006. godine Osim njega u grupi su i bubnjar Edi Grubišić, klavijaturist Vibor Čerič, a novi članovi su basist Marino Vinja, i pjevačice Laura John i Ivana Radan.

 

 

Detourovci su u našem studiju uživo odsvirali i tri pjesme. Uz "Master Blaster" tu su i "Karavan" i "Nekad je bilo bolje", s kojom su pobijedili lani na Zagrebačkom festivalu. 

 - Drago mi je da se pjesma i dalje sluša, i da je retro ponovno u modi. Ja sam dijete osamdesetih i moram reći da dosta nove glabe ne razumijem, naročito ovo što je sad u trendu na ovim prostorima - kazao je Nenad i predstavio nove pjevačice, koje su nam kazale nešto više o sebi. 

Nenad je zaslužan i za koreografiju i odijela u pjesmi "Master Blaster". Upravo je koreografija po riječima mnogih podigla pjesmu na viši nivo. Inače, Detour kreću na hrvatsku turneju. U subotu 1. travnja je i prvi koncert u zadarskom Guma baru, a 5. svibnja je i veliki zagrebački koncert u klubu Bogaloo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije