Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na Pelješcu

Prijatelji se na Mirogoju posljednji put oprostili od Poline Golubeve, stigao i shrvani Marko Ciboci

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/8
31.03.2023.
u 16:01

Tijelo Poline Golubeve (44) nakon ispraćaja na Mirogoju bit će prebačeno u njezinu rodnu Rusiju gdje će biti pokopana u krugu obitelji.

Na zagrebačkom Mirogoju brojni prijatelji i poznanici danas su se po posljednji put oprostili od tragično preminule ruske plesačice i plesne sutkinje Poline Golubeve (44). Nakon zagrebačkog ispraćaja njezino će tijelo biti prebačeno u Rusiju gdje će biti pokopana u krugu svoje obitelji. Zahvaljujući donacijama koje su pristizale iz svih dijelova Hrvatske njezini prijatelji prikupili su dovoljno sredstava za transport tijela i dostojanstven odlazak. 

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Polina je život izgubila u nesreći koja se dogodila na Pelješcu 20. ožujka kada je došlo do slijetanja osobnog vozila u more. U automobilu su bile četiri osobe, a iako su se tri uspjele izvući i spasiti Polina nije uspjela isplivati na površinu te je preminula, a od nje se na društvenim mrežama tada oprostio i njezin bivši plesni partner Marko Ciboci kojeg trenutno gledamo u ulozi člana žirija u showu 'Ples sa zvijezdama'. 

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Plesačica je rođena i odrasla u zabačenom dijelu Ruske Federacije, u gradu Vorkuti u Republici Komi. Do petnaeste godine je njezina svakodnevica kod Urala, na debelom ruskom polarnom sjeveru, bila takva da je svakodnevno bila podvrgavana sunčanju ispred UV lampi, u rublju i s malenim štitnicima za oči, kao u solariju. Polina je također izjavila kako su im tete u vrtiću govorile da zamišljaju sunce dok se sunčaju, kao i more i palme, ali njoj je to bilo teško zamisliti jer ih nikad prije nije vidjela.

- More sam znala sa slika, a zubato sunce nekad bi i nas u Vorkuti malko ogrijalo. Tek sam kasnije shvatila da je sunčanje ispred lampi bilo potrebno zbog vitamina D - prisjetila se Ruskinja u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju. Kasnije se preselila s obitelji, pa uputila na školovanje.

Polina je završila Pravni fakultet u Moskvi, no i prije toga se afirmirala kao plesačica. Također, njezin otac Valerij Golubev bio je peti u SSSR-u u judu i sambou osamdesetih godina pa joj je bila naklonjena i genetika.

- Otac je mene i braću kao djecu tjerao van iz kreveta rano ujutro, nekad bi nas i polijevao vodom; htio je u nas usaditi disciplinu, što je bilo pomalo okrutno. No, naučila sam na treninge i dril, postala sam uspješna plesačica i trenerica, a braća su poduzetnici u građevinskom sektoru. Mama se inače bavila dizajniranjem i šivanjem odjeće - rekla je tada Ruskinja.

Polina je već tijekom studija nastupala s amaterskom plesnom trupom 'Show Ballet Argo' diljem svoje rodne zemlje, zarađujući za džeparac. Kad je diplomirala, sa svojom je ljubavi iz studentskih dana došla prvi put u Hrvatsku na ljetovanje, boravila tu tri tjedna te posjetila Zagreb i Split. Tada se i zaljubila u Lijepu Našu te su se njih dvoje odlučili preseliti u Hrvatsku.

- Bilo je to 2001. godine, sjećam se da Hrvatska baš i nije bila tako 'in', i bila je jeftinija za ljetovanje od drugih mediteranskih zemalja. Mi smo bili de facto još studenti, bez puno love, ali znatiželjni pa smo, umjesto u Italiju ili Grčku, došli u Hrvatsku. I oduševili se! Počeli smo odmah kovati planove za ostanak, radili smo na tome; moj tadašnji partner bio je profesor francuskog jezika, pa je uspio pronaći posao u američkoj školi, a meni je karijera pravnice ubrzo propala jer je bilo jasno da bez dobrog poznavanja hrvatskog neću naći posao u struci – ispričala je. Kako nije mogla naći posao u struci, posvetila se plesu, čime se bavila u slobodno vrijeme. Tako je u Hrvatskoj stvorila zavidnu karijeru.

- Voljela sam plesati i bila sam marljiva, željna dokazivanja, pa sam se ubrzo aktivirala u plesnim klubovima u Zagrebu i upisala fitness-učilište. Tako sam postala instruktorica fitnessa i joge, te trenerica plesa, svih društvenih plesova. Malo-pomalo moj je hobi postajao profesija; išla sam na natjecanja diljem Hrvatske i Europe kao plesačica latinoameričkih plesova, a kad sam s partnerom Markom Cibocijem i formalno stekla profesionalni status, dobila sam državljanstvo Republike Hrvatske! Joj, kako sam bila ponosna na taj trenutak, i još uvijek sam - rekla je tada.

U Zagrebu je živjela pet godina, napredovala u treninzima, no ljubav iz studentskih dana nije opstala. Razišli su se, a ona je dobila primamljiv posao te je tako došla u Split. Radila je kao akvizicija za marketing za rusko tržište. U tom poslu provela je nekoliko godina, položila je i licencu za skipera, no kasnije je dobila i novu ponudu od Rusa, vlasnika tvrtke u Hrvatskoj, za drugi posao također vezan uz yachting i sailing. K tomu, zaposlila se i u teretani kao instruktorica i trenerica. Dolaskom u Dalmaciju ostvarila je većinu svojih snova, no kako je i sama rekla, neispunjena želja ostala joj je brak i obitelj.
 

VIDEO Koliko stoje satovi pjevanja kod naših glazbenika? Cifre se kreću od 20-tak pa sve do 2200 eura 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije