Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznijela detalje

Glumica progovorila o aneurizmama na mozgu koje je jedva preživjela: 'Nedostaje mi veliki dio mozga'

Foto: HBO
1/11
19.07.2022.
u 07:00

Glumica poznata po svom liku Daenerys Targaryen iz HBO-ove hit uspješnice prvu je aneurizmu pretrpjela nakon snimanja prve sezone serije

Slavna glumica Emilia Clarke, poznata kao Daenerys Targaryen u hit seriji Igre prijestolja, progovorila je o teškim vremenima koja su uslijedila nakon završetka prve sezone te HBO-ove uspješnice. Naime, nakon prve sezone doživjela je aneurizmu. O svemu je progovorila još 2019. godine, a sada je detalje iznijela u novom intervjuu u talk showu Sunday Morning na BBC-ju One.

"Količina mog mozga koja više nije upotrebljiva, nevjerojatno je da mogu govoriti, ponekad artikulirano, i živjeti svoj život potpuno normalno bez ikakvih posljedica..", kazala je glumica te dodala da joj na snimkama mozga koje je od tada napravila "poprilično toga nedostaje". 

"Što me uvijek nasmije. Ja sam u stvarno, stvarno, stvarno maloj manjini ljudi koji to mogu preživjeti. Jer moždani udari, u osnovi, čim bilo koji dio vašeg mozga ne dobije krv na sekundu, nestao je. I tako krv pronalazi drugačiji put za prolazak, ali onda ono gdje ne dođe je nestalo", kazala je popularna glumica.

 

2019. je za New Yorker objasnila da je počela osjećati jaku glavobolju dok se pripremala za vježbanje i da se morala tjerati kroz prvih nekoliko vježbi.

"Trener me postavio u plank poziciju i odmah sam osjetila kao da mi elastična traka steže mozak. Pokušala sam ignorirati bol i izgurati ga, ali jednostavno nisam mogla", kazala je tada. Clarke je rekla da je uzela pauzu i stigla do svlačionice "gotovo puzeći", gdje joj je pozlilo i bol se pogoršala. Tada joj je u pomoć pritekla žena u susjednoj svlačionici te je odvezena u bolnicu gdje je poslana na magnetsku rezonancu. Rezultati su pokazali da je pretrpjela "subarahnoidno krvarenje (SAH), po život opasnu vrstu moždanog udara, uzrokovanu krvarenjem u prostor koji okružuje mozak."

VIDEO>>Chris Rock, Matthew McConaughey, 'Borat', Woody Harrelson uživaju na jahti kod Dubrovnika!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije