Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danny Masterson

Glumac osuđen za silovanje: Dobio 30 godina iza rešetaka, a stavili ga u privilegiranu skupinu

Foto: Freeman/Press Association/PIXSELL
1/7
03.01.2024.
u 22:15

Danny Masterson osuđen je na 30 godina zatvora zbog silovanja dvije žene.

Američki glumac Danny Masterson javnosti poznat po hit seriji 'Lude sedamdesete' osuđen je na 30 godina do doživotne robije zbog silovanja dvije žene prije više od 20 godina u svojoj kući u Hollywood Hillsu. Smješten je u North Kern zatvoru u Delanu, a boravi u odjelu zatvora koji se zove 'privilegirana skupina U'.

Takva skupina zbrinjava posjete obitelji i pristup osobnoj imovini, ali ograničava pristup zabavi, prenosi NY Post. Osim toga, TMZ izvještava da je Mastersonu dopušten jedan telefonski poziv prvog tjedna u zatvoru, a nakon toga je ograničen na jedan poziv mjesečno, sve dok je u takvoj povlaštenoj skupini. 

TMZ je potvrdio da će Masterson i dalje imati pristup zatvorskom dvorištu i rekreacijskim uslugama, ali neće dobiti svoje pune zatvorske povlastice dok se ne završi proces klasifikacije, a to bi moglo potrajati 90 dana. Izvor blizak glumcu tvrdi da je on pokazao iznimnu snagu i duh, te da ne gubi optimizam. 

 

VEZANI ČLANCI:


Podsjetimo, Masterson je uz uporabu sile prisilio žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku u svojoj kući u Hollywood Hillsu. Dogodilo se to u razdoblju između 2001. i 2003. godine. Kako su tužitelji tvrdili, žene je drogirao pićem kako bi ih mogao silovati. Tužitelji su također istaknuli da je koristio i svoj utjecan u Scijentološkoj crkvi, a sve te žene su također bile pripadnice iste crkve, kako bi desetljećima mogao izbjegavati posljedice. Žrtve su posvjedočile da im je, kada su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi, rečeno da to nije silovanje, nego da su bile dio etičkog programa i da su ih upozorili da ne idu na policiju. 

Ubrzo nakon izricanja presude u rujnu, Mastersonova supruga, glumica Bijou Phillips, podnijela je zahtjev za razvod nakon što je ostala uz njega tijekom cijelog sudskog postupka. U braku su proveli gotovo 12 godina i imaju 9-godišnju kćer Fiannu Francis.

 

VIDEO: Ida Prester o dočeku u centru Zagreba: 'Usijele su se mreže od zgražanja. Smiju im se, rugaju, ponižavaju'

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
12:27 04.01.2024.

"Žrtve su posvjedočile da im je, kada su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi..." Zašto ga nisu prijavile policiji?

Avatar votum
votum
23:26 03.01.2024.

Sad ima Lude 2000-te

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije