Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mads Mikkelsen

Glavni negativac Le Chiffre iz 'Bonda' stiže uskoro u Sarajevo, primit će i posebnu nagradu

2022 Cannes Film Festival
Foto: Boesl
1/7
01.08.2022.
u 08:48

Jedan od najpoznatijih skandinavskih glumaca u Sarajevo stiže kako bi promovirao film "Lov" koji će biti prikazan na Festivalu 13. kolovoza u Ljetnom kinu.

Sredina kolovoza već je tradicionalno rezervirana za dolazak velikih filmskih zvijezda u Sarajevo. Na 28. izdanje Sarajevo film festivala, koje se održava od 12. do 19. kolovoza, stiže i danski glumac Mads Mikkelsen. Jedan od najpoznatijih skandinavskih glumaca u Sarajevo stiže kako bi promovirao film "Lov" koji će biti prikazan na Festivalu 13. kolovoza u Ljetnom kinu. U filmu tumači glavnu ulogu, a prije projekcije bit će mu uručeno i Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Danski glumac to je priznanje dobio na 26. Sarajevo Film Festivalu (2020.), kojemu, zbog okolnosti izazvanih pandemijom korona virusa, nije mogao nazočiti. Mads Mikkelsen rođen je 1965. godine u Danskoj, gdje je stekao obrazovanje u Školi dramskog teatra u Aarhusu. Glumac podrijetlom iz Kopenhagena svoju profesionalnu karijeru započeo je kao gimnastičar i plesač, ustrajno radeći na kazališnim, televizijskim i filmskim projektima. Godine 2006. Mikkelsen je odigrao ulogu glavnog negativca pod imenom Le Chiffre u filmu o Jamesu Bondu 'Casino Royale'.

Film je dobio pozitivne kritike i ostvario globalnu zaradu veću od 594 milijuna dolara, čime je preuzeo titulu filma s najvećom zaradom iz franšize o Bondu. Iste godine Mikkelsen je odigrao glavnu ulogu u filmu 'Poslije vjenčanja', koji je bio nominiran za Oscar, a režirala ga je dobitnica te nagrade za režiju Susanne Bier. Mads Mikkelsen posebno je poznat po ulozi u seriji 'Hannibal' koju je za NBC kreirao Bryan Fuller.

VIDEO Bojana Gregorić Vejzović pokazala kako izgleda kada je sama svoj frizer

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije