Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Franka Batelić: Vedran i obitelj najveća su mi podrška

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/9
17.02.2018.
u 19:04

Mlada pjevačica s pjesmom "Crazy" predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem eurovizijskom natjecanju i ne krije koliko ozbiljno shvaća ulogu koja joj je povjerena.

Franki Batelić od djetinjstva je bio san zapjevati na pozornici najvećega europskoga glazbenog natjecanja – Eurovizije. Iako se natjecala se na Dori 2009. godine i postigla uspjeh, tek će sada njezin san postati java jer je ovog tjedna odabrana da hrvatske boje brani na natjecanju koje će se održati 63. put.

Ovogodišnji je domaćin portugalski grad Lisabon, gdje će se mlada pjevačica predstaviti pjesmom “Crazy” koju potpisuje Branimir Miholjević. Franka objašnjava kada je shvatila da je ona savršena za nastup, ali i kako su reagirali njezini najbliži kada su doznali lijepu vijest

Predstavljate Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije, to vam je ostvarenje sna?
Da! Kao mala sam na televiziji gledala Tonija Cetinskog kad nas je 1994. predstavljao na Eurosongu i vikala: “Tako ću ja, tako ću ja!” Presretna sam i uzbuđena i jedva čekam Lisabon.

Kako je došlo do ove suradnje, odnosno odluke da vi budete hrvatska predstavnica?
HRT je radio selekciju izvođača koje su željeli vidjeti na eurovizijskoj pozornici. Kontaktirali su mog menadžera Sinišu Bevandu i on je odradio sve dogovore i prezentirao im naše planove. Mi smo od početka imali jasnu viziju i drago mi je da su je prepoznali.

Jeste li odmah pristali ili ste trebali vremena da promislite jer, iako je ovo velika čast, ujedno je i velika odgovornost?
Naravno da smo moj tim i ja dobro promislili prije nego što smo donijeli odluku. Svjesna sam odgovornosti i želim uspjeti u našem cilju – učiniti cijelu Hrvatsku ponosnom. Puno bi mi značila potpora na tom putu.

Izvest ćete pjesmu “Crazy”, za koju je njezin skladatelj Branimir Mihaljević rekao da se takva još nije natjecala na Eurosongu. Kako biste je vi opisali?
I ne bi bilo dobro da se natjecala! Šalim se. Pjesmu jako volim. Mistična je, drukčija i snažna. Pjesma sa stavom.

Koja je bila vaša reakcija kada ste je prvi put čuli, otpjevali?
Branimir i ja imali smo tri pjesme koje smo se spremali poslati HRT-u i sve su bile super, ali je nešto nedostajalo. Branimir mi je pustio melodiju na kojoj je radio u to vrijeme, potpuno nevezano uz Euroviziju. Ušla sam u studio, s izmišljenim engleskim tekstom otpjevala vokalnu dionicu i paf – dogodila se magija. Znali smo da je to to.

Kada će je publika prvi put čuti?

U tjednima koji slijede. U tijeku su zadnja produkcijska uljepšavanja.

Snimit ćete i videospot?
Naravno. Za spot su zaduženi Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, s kojima smo snimili i moj zadnji video za pjesmu “S tobom”. Baš ovih dana dovršavamo pripreme.

Natjecanje je u svibnju, no jeste li se već počeli pripremati?
Pripreme su u punom jeku, trenutačno u najintenzivnijoj fazi. Ne stajemo od 0 do 24 sata. Mnogo je bitnih odluka koje se moraju donijeti u vrlo kratkom roku kako bismo Hrvatsku u Lisabonu predstavili na najbolji mogući način. Cijeli moj tim i ja perfekcionisti smo i volimo imati sve posloženo, bez kaosa. Tako da se stvarno puno radi.

Hrvatsku ste predstavljali na OGAE Song Contestu, koliko će vam to iskustvo pomoći u pripremama?
Drago mi je što su me obožavatelji Eurosonga prepoznali i prihvatili moju glazbu još tada, kada mi je bilo samo 17 godina. Tada smo pobijedili i bend Take That. Nadam se da će me podržati i u ovoj ludoj avanturi.

Kome ste od svojih najbližih prvima rekli da ste domaća predstavnica na Eurosongu? Kako su reagirali?
Bila je tajna, ali mami, bratu i Vedranu. Naravno da su bili presretni jer znaju koliko mi to znači.

Vedran i obitelj najveća su vam podrška?
Apsolutno.

Hoće li vas pratiti u Lisabonu?
Još o tome nismo stigli razgovarati. Ipak, znajući koliko nas posla tamo čeka, mislim da se ne bismo stigli vidjeti.

Posljednjih godina često ste boravili u Moskvi, gdje vaš dečko Vedran Ćorlukla igra za nogometni klub Lokomotiv, hoće li se sada ti posjeti prorijediti zbog priprema?
Sigurno. Sada je sve usmjereno na kvalitetnu pripremu za veliki nastup.

Ponekad je teško održavati vezu na daljinu, što mislite da je potrebno da ona bude sretna i uspješna?

Povjerenje, ljubav, razumijevanje. I dobar wi fi.

Razmišljate li o djeci? Biste li htjeli iskusiti čari majčinstva?
Sve u svoje vrijeme.

Prije nekoliko dana prisjetili ste se nastupa s Beyoncé, i dalje vam se čini nestvarno?
Baš tako, potpuno nestvarno. Nastupati prije jednog od svojih najvećih idola neprocjenjivo je i neobjašnjivo iskustvo. Bila sam toliko uzbuđena da se od uzbuđenja uopće ne sjećam svog nastupa. Nije mala stvar kad vas menadžer nazove i kaže: “Franka, sada više nije tajna, uspjeli smo! Beyoncé osobno izabrala je tebe!” Moj je odgovor bio: “Lažeš!” Predivno iskustvo...

Koji su poslovni i privatni planovi koje želite ostvariti ove godine?
Dati sve od sebe da uspješno odradim nastup života na Euroviziji 2018., da ostavim dio sebe na toj pozornici. A izvan teme Eurosonga, najveća mi je želja dovršiti album do jeseni.

1/16

Komentara 15

U1
ursus_1212
22:15 17.02.2018.

Kad ima love sve je lijepo..

TB
taras.buljba
21:02 17.02.2018.

Psic je prelijep Japan je Japan.Bravo ua samuraja.

OB
ObrenM
09:43 18.02.2018.

Pas je lijepsi dio slike-bar nije zubat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije