Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMA PUNO OTPISANIH'

Domaći glumac tvrdi kako suprugu i njega nisu popisali: 'Uzeli su lovu, a nisu ljude brojili'

18.01.2022.
u 17:00

Šibenski glumac Mate Gulin na Facebooku je napisao kako popisivači nisu dolazili kod njega, te kako su supruga i on zbog toga ostali nepopisani

Prije nekoliko dana objavljeni su rezultati prvog privremenog popisa stanovništva po kojem nas u Hrvatskoj ima 3.888.529, odnosno gotovo 10 posto manje nego prije deset godina. No je li ta brojka točna? Nakon popisa počeli su se javljati i ljudi koji tvrde kako uopće nisu popisani, a jedan od njih je i šibenski glumac Mate Gulin (79).

 - Popis stanovnika nije točan. Mene i ženu nisu popisali. Izgleda da ima puno otpisanih jer su popisivači uzeli lovu, a nisu ljude brojili  - napisao je Gulin na Facebooku.

 

Podsjetimo, odmah nakon popisa stanovništva reagirao je i HRT-ov voditelj Ognjen Golubić, koji je na Facebooku istaknuo kako nitko nije popisao ni njegove roditelje u Slavonskom Brodu. 

– Moje roditelje prvi put u životu nitko nije došao popisati. Žive u središtu Slavonskog Broda. U kući na središnjem gradskom trgu. Ne možete fulati. Velika je to secesijska palača na adresi Starčevićeva 1. Inače su ulice s imenom oca domovine nekako u središtima svih naših gradova. Otac Mile Golubić je invalid HRVi tako da je stalno kod kuće i nije moguće da je prečuo tri dolaska popisivača, koliko su puta navodno trebali doći ako slučajno nikoga ne zateknu kod kuće. A i mama Ankica doma je često. U mirovini je i, istina, zna prošetati pa ona možda i nije čula zvono kad je išla do dućana. Ja ih nisam elektronski samopopisao jer su željeli da dođe netko vaš. No osobno sam popisao svoju zagrebačku obitelj – napisao je Golubić i dodao kako nitko nije došao po šifru, premda mu supruga radi od doma.
Nakon njegove objave javili su mu se popisivači i popisali njegove roditelje, no obitelj Gulin ostala je nepopisana.

Gulin je na Facebooku dodao i kako misli da takvih u cijeloj Hrvatskoj ima 500 tisuća. 

VIDEO: Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji glumačko ostvarenje godine

 

Ključne riječi

Komentara 22

BA
banini
18:11 18.01.2022.

naj nevjerodostojni popis stanovništva do sada !

AP
ante_pustinjak
18:13 18.01.2022.

gotovo nitko od tzv. "gastarbeitera" nije popisan a ima ih po europi rasutih skoro milijun ak ne i više!

IL
ilustrator
17:14 18.01.2022.

znao sam da nas ima više od 5 miljiuna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije