Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požalila se

Domaća glumica potresena: 'Bez prihoda sam i mogućnosti da radim'

petra dugandžić
Foto: Boris Ščitar
1/6
15.03.2020.
u 20:00

Petra Dugandžić tvrdi kako je bilo perioda i kada nije radila 5 godina, te da je navikla na život bez sigurnosti, no novonastala situacija ostavila ju je u stanju šoka.

Glumica Petra Dugandžić požalila se kako joj je zbog novonastale situacije s koronavirusom ugrožena egzistencija.

U intervjuu za Gloria.hr kazala je kako je kao slobodni umjetnik navikla preživljavati od projekta do projekta, jer u gradskim kazalištima, tvrdi, nema mjesta za nju. Rekla je kako je bilo perioda i kada nije radila 5 godina, te da je navikla na život bez sigurnosti, no novonastala situacija ostavila ju je u stanju šoka.

Foto: Ivana Kaurloto

- Surađujem s četiri kazališta koja su sva ovih dana zatvorila svoja vrata. Spoznaja da sam do daljnjeg ostala bez prihoda, blago rečeno je zastrašujuća. Bez prostora za manevar, bez plana i ikakve zaštite od strane države - kazala je Petra.
Dugandžić kaže kako su svi njezini projekti vezani za kazališta, koja trenutačno ne rade. Dodaje da nema ponuda za snimanja te da je bez prihoda i mogućnosti da radi. u intervjuu je zahvalila kolegicama koje su joj ponudile financijsku pomoć.

- Dirljivo je koliko podrške si međusobno dajemo. Nisam sama u ovoj katastrofi - naglasila je. 

Petra priznaje da se boji budućnosti.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

- Mi, kao i sve samostalne djelatnosti, prvi smo na udaru dok su preporuke/zabrane okupljanja na snazi. Mislim da bi nadležne institucije morale reagirati i uključiti mjere pomoći u gospodarske mjere, ovo je goruća tema - zaključila je.

 

Ključne riječi

Komentara 44

BO
bolnaistina
20:48 15.03.2020.

Da li dotična razmišlja samo o sebi, ili i o drugima, ili ona ne misli na druge privatne osobe koje svojom uslugom moraju doprinijeti da bi opstali. Bez glumaca se može, mjesecima, ali bez drugih neophodnih struka za građane ne može se se u nekim slučajevima ni sata, a ne dana.

HR
Hrabraja
21:41 15.03.2020.

Slazem se, trebali bi ih zaposliti na javnim radovima i pomoć ljudima u karanteni

ZE
Zeneka
01:30 16.03.2020.

sestro , imaš ti mogućnosti da radiš, samo sereš, lakše je biti sponzoruša 5 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije