Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BASNOSLAVNA PONUDA

Disney na korak do kupnje Foxa, daju čak 70 milijardi dolara!

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
20.06.2018.
u 17:56

Njihova ponuda sada iznosi 70 milijardi dolara i time su nadmašili ponudu od 65 milijardi dolara koliko je nudio Comcast.

Walt Disney krajem prošle godine najavio je kupnju 21st Century Foxa i tada su najavili kako će kupnju obaviti za 52,4 milijarde dolara, a sada The Wall Street Journal piše kako su ponudili veći iznos za kupnju kako bi preduhitrili konkurenciju Comcast Corp.

Njihova ponuda sada iznosi 70 milijardi dolara i time su nadmašili ponudu od 65 milijardi dolara koliko je nudio Comcast. Disney će 50 posto iznosa uplatiti  u gotovini, a 50 posto iznosa u dionicama. Imovina koju Disney ovom kupnjom dobiva uključuje filmske i tv studije 21st Century Foxa, kabelske mreže, regionalne sportske kanale, a kupnjom postaju i vlasnici Sky PLC-a i Star Indije i dobit će i trećinski Foxov udio u Hulu. No, ne uključuje kanele Fox News, Fox Sports 1 niti Fox TV mrežu i njene TV stanice.

Konačni ugorov još nije potpisan, ali nakon dugih pregovora koji su se vodili prošlog vikenda izgledno je da će Fox prihvatiti ovu ponudu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije