Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KOJA JE OVO DRŽAVA'

Dan uoči emitiranja HTV ponovno s programa skinuo Brešanov film, stiglo objašnjenje

Foto: Sandra Simunovic/Ivan Buvinic/PIXSELL
1/11
03.02.2021.
u 20:01

U razgovoru s predstavnicima s HRT-a doznali smo i kada je novi termin prikazivanja crne političke komedije 'Koja je ovo država', redatelja Vinka Brešana.

Nakon što je prikazivanje političke crne komedije "Koja je ovo država" redatelja Vinka Brešana odgođeno prošloga mjeseca zbog poklapanja s obljetnicom smrti prvog hrvatskog Predsjednika Franje Tuđmana, na Prisavlju su odlučili zatražiti novi zamjenski termin. Tada su odlučili da će se prikazivanje održati 4. veljače, ali dan uoči emitiranja stiže vijest da se to neće dogoditi.

Naime, HTV je donio odluku da ne bi bilo primjereno prikazivati taj film na novoodabrani sutrašnji datum jer se spletom okolnosti odvija pogreb Miroslava Tuđmana, sina prvog hrvatskog Predsjednika i saborskog zastupnika HDZ-a koji je preminuo protekle nedjelje.

- Urednica na HTV-u Jasmina Božinovski Živalj pismom je obavijestila autora Brešana da će se film odgoditi, a odabran je i novi datum, 11. veljače - rekli su nam u kratkom telefonskom razgovoru.

Zagreb: Poznati na premijeri filma "Koja je ovo država" 17.12.2018., Zagreb - U Kaptol Boutique Cinema odrzana je premijera filma "Koja je ovo drzava" redatelja Vinka Bresana. Vinko Bresan Photo: Ivan Buvinic/PIXSELL
Foto: Ivan Buvinic/PIXSELL

Umjesto Brešanove crne komedije koja progovara o ogorčenosti građana zbog disfunkcionalnosti države, gledatelji će ovog puta gledati ratni film Kristijana Milića "Broj 55".

Podsjetimo, film "Koja je ovo država" trebao je prvi puta biti prikazan na Drugom programu 10. prosinca, ali tada je naprasno donešena odluka da će se ipak prikazati film "Vis-A-Vis", redatelja Nevija Marasovića. Tada su nam s HRT-a potvrdili da su se već odlučili za novi termin prikazivanja Brešanovog filma.

- Glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević je danas, nakon pregledanog filma, donio odluku da je spomenuti film neprimjeren emitiranju na godišnjicu smrti prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana, te će biti emitiran u nekom od narednih termina Ciklusa hrvatskog filma četvrtkom. Umjesto filma "Koja je ovo država" premijerno će biti emitiran film "Via-a-Vis" redatelja Nevia Marasovića - kazali su tada.

Komentara 10

Avatar smradmin
smradmin
21:46 03.02.2021.

Može biti da im treba vremena za emitiranje posebne emisije o poljskom zakonu o zabrani komunističkih simbola koji je danas usvojen. Važan je to događaj i za nešto takvog se treba puno vremena emitiranja.

Avatar @promatrač
@promatrač
21:05 03.02.2021.

Smatram da je film dosega kategorije lokalne televizije, pa bih preporučio da ga emitira npr. tv Rijeka i slični.

DU
Deleted user
22:40 03.02.2021.

Ovo smeće od bre šana, zakopati na Jakuševcu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije