Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sag nagrade

Christina Applegate zbog teške bolesti na dodjelu je došla sa štapom, bez njega nije mogla hodati

29th Screen Actors Guild Awards
Foto: Aude Guerrucci/REUTERS
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.02.2023.
u 21:10

Christina je nominirana za najbolju glumicu u humorističnoj seriji, a nagradu je izgubila od Jeane Smart, koja je osvojila nagradu za ulogu Deborah Vance u HBO-ovoj hit seriji Hacks.

Zvijezda Netflixove hit serije 'Ubojite prijateljice'  Christina Applegate (51) u intervjuu za Variety krajem prošle godine izjavila je bi da bi taj projekt mogao bit njezin posljednji glumački angažman zbog borbe s multiplom sklerozom. Christina je u studenom dobila zvijezdu na stazi slavnih u Hollywoodu, a bilo je to njezin prvo javno pojavljivanje otkako joj je dijagnosticirana bolest. Tada se na događanju pojavila sa štapom i jedva je hodala, a kolegica iz serije, Linda Cardellini (47) pridržavala ju je dok je pozirala fotografima.

Sa štapom se pojavila i na jučerašnjim dodjelama nagrada 'SAG Awards', a na njemu je pisala i posebna poruka. Na štapu su se mogla vidjeti slova 'FU MS', što znači: 'Je*i se multiplo'. Inače, prošle godine je rekla kako se bez štapa ne može puno kretati.

Za dodjelu nagrada, održanu u Fairmont Century Plaza u Los Angelesu, odjenula je crnu baršunastu smoking haljinu do poda, a njezina kći Saide LeNoble (12) se uklopila s crnim odijelom, Martensicama i crnim šeširom. 

Christina Applegate and Sadie Grace LeNoble attend the 29th Screen Actors Guild Awards at the Fairmont Century Plaza Hotel in Los Angeles, California, U.S., February 26, 2023. REUTERS/Aude Guerrucci Photo: Aude Guerrucci/REUTERS
Foto: Aude Guerrucci/REUTERS

Christina je nominirana za najbolju glumicu u humorističnoj seriji, a nagradu je izgubila od Jeane Smart, koja je osvojila nagradu za tumačenje uloge Deborah Vance u HBO-ovoj hit seriji Hacks

Za Variety je pričala o svojoj, vjerojatno posljednjoj, ulozi. - Jen Harding je taj lik koji će, vrlo vjerojatno biti posljednji koju ću glumiti S mojom bolešću ne znam koliko sam sposobna. Ali ovo je bio dar. Ovo mi je bio dar - rekla je u Applegate. Otkrila je i da joj je rad na Netflixovoj seriji pomogao da postane svjesna svojih granica i mogućnosti. 

- Moralo je biti hladno, jer je toplina naš kriptonit. Ne možeš ni raditi tih 18 sati dnevno. Bilo je to nemoguće - kazala je glumica i dodala da su svi na setu bili iznimno susretljivi. 

- Ako sam ih nazvala ujutro i rekla: ‘Društvo, ne mogu sići niz stepenice‘, odgovorili bi ‘U redu! Nećemo danas. Radit ćemo druge stvari.‘ Netflix nam je čak dopustio da napravimo pauzu od nekoliko mjeseci kako bih se mogla pribrati nakon dijagnoze i pronaći liječenje - istaknula je Christina koja već razmišlja o prelasku na neke druge poslove u Hollywoodu koje bi mogla lakše obavljati zbog svog zdravstvenog stanja. 

Inače, priznata američka glumica i dobitnica nagrade Emmy o svojim zdravstvenim problemima prvi put javno je progovorila u kolovozu 2021. 

- Pozdrav, prijatelji. Prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana mi je multipla skleroza. Bilo je to čudno putovanje. No podržavaju me ljudi koje poznajem i koji boluju od iste bolesti. Težak je to život. Ali, kao što svi znamo, mora ići dalje. Osim ako ga neki š**** ne zaustavi - rekla je tada. Zbog zdravlja je drastično promijenila svoje životne navike i izbacila je meso iz prehrane i trudi se izbjegavati stresne situacije, a tijekom ovih teških godina najveća podrška joj je suprug Martyn LeNoble s kojim ima kćer Sadie Grace.

Christinu Applegate publika i danas najviše pamti po ulozi buntovne tinejdžerica Kelly Bundy u seriji “Bračne vode” koja joj je početkom 90-ih donijela slavu i popularnost. Njezina karijera imala je kasnije uspona i padova, baš kao i njezin privatni život u kojem joj je sve krenulo loše nakon razvoda od glumca Johnathona Schaecha. Samo nekoliko mjeseci kasnije dijagnosticiran joj je rak dojke, a prošlog ljeta glumica je objavila kako joj je ove godine dijagnosticirana i multipla skleroza.

Podsjetimo, pustolovni film "Sve u isto vrijeme" koji se bavi idejom paralelnih stvarnosti, osvojio je glavnu filmsku nagradu na dodjeli nagrada Ceha glumaca u nedjelju, učvrstivši status vodećeg kandidata za prestižnu nagradu za najbolji film na dodjelama Oscara u ožujku. Film o kinesko-američkoj vlasnici praonice rublja koja se bori s plaćanjem poreza usred obiteljskih previranja osvojio je zadnjih tjedana mnogo trofeja na dodjelama holivudskih nagrada uoči dodjele Oscara 12. ožujka.

Glumačku ekipu filma "Sve u isto vrijeme" u nedjelju su članovi glumačkog udruženja SAG-AFTRA proglasili najboljim filmskim ansamblom. Dobitnike SAG-ove nagrade pomno se prati jer glumci čine najveću skupinu glasača za Oscara.

Znanstveno-fantastični film također je osvojio nagradu za glavnu žensku ulogu -  Michelle Yeoh glumi vlasnicu praonice Evelyn Wang, te nagrade za sporedne uloge koje su osvojili Ke Huy Quan i Jamie Lee Curtis. "Ovo nije samo za mene. Ovo je za svaku djevojčicu koja izgleda poput mene", rekla je Yeoh prihvaćajući nagradu. "Hvala što ste mi dali mjesto za stolom."

Quan - koji je kao dječja zvijezda imao istaknutu ulogu u filmu "Indiana Jones" iz 1984., ali je nakon toga odustao od glume - rekao je da je prvi Azijac koji je pobijedio u toj kategoriji. "Kad sam odustao od glume, to je bilo zato što je bilo tako malo prilika", rekao je vijetnamsko-američki glumac. "Krajolik sada izgleda mnogo drukčije nego prije. Hvala svima u ovoj prostoriji koji su pridonijeli tim promjenama."

Nagrada SAG za najboljeg muškog glumca otišla je u ruke Brendana Frasera za lik povučenog, pretilog muškarca koji se pokušava ponovno povezati s kćeri u filmu "Kit". Glumac se pri dodjeli nagrade i rasplakao.

Glumica Sally Field dobila je nagradu za životno djelo za glumačku karijeru koja je započela prije gotovo 60 godina.

VIDEO Maju Šuput su opljačkali na odmoru u luksuznom resortu na Mauricijusu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije