Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dnevni raspored

Charlesov nekadašnji suradnik otkrio kako izgleda njegov prosječan dan: Kralj nikad ne ruča i ne voli biti dugo u zatvorenom

Princ Charles
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/10
26.09.2022.
u 07:00

Kraljev radni dan počinje nakon doručka te je ''poprilično nemilosrdan''. Prvu pauzu Charles uzima oko 13 sati, no ne za ručak, nego za šetnju oko svog doma.

Julian Payne, koji je nekada radio kao tajnik za komunikacije Charlesa i njegove supruge Camille, otkrio je kakve navike ima novi britanski kralj. Navike i životni tempo kralja, kaže Payne, žestok je. 

Naime, Charles svako jutro doručkuje te nikada ne ruča. Kralj nikada ne uzima pauzu za ručak, a na njegovu stolu za doručak nalazi se voće, sjemenke te čaj.

– Kralj ne jede ručak, tako da jedna od prvih lekcija koje sam naučio kad sam bio s njim na putu jest da pojedem obilat doručak ili ponesem nekoliko energetskih pločica kako bih mogao izdržati – objasnio je te dodao da je za vođenje kućanstva bio zadužen mali, ali predani tim osoblja koji već desetljećima radi za Charlesa. Kraljev radni dan počinje nakon doručka te je ''poprilično nemilosrdan''. 

– Počinje s vijestima na radiju, pregledavanjem naslova uz doručak – rekao je njegov suradnik. Nakon toga slijede 45-minutni sastanci o novim dobrotvornim projektima, nadolazećoj turneji ili diskusiji o državnim pitanjima. Prvu pauzu Charles uzima oko 13 sati, no ne za ručak, nego za šetnju oko svog doma.

– Kralj ne voli biti u zatvorenom predugo i uvijek ima prozore širom otvorene – kazao je Payne.

Sljedeću pauzu Charles uzima u 17 sati kada je vrijeme za čaj. To vrijeme kralj je često provodio i sa svojom suprugom Camillom te bi zajedno pojeli komad voćne torte ili sendviče. Kralj se nakon predaha vraća za radni stol kako bi se bavio papirologijom, a večera je kod njega po rasporedu točno u 20.30 sati. Nakon jela Charles se vraća za svoj radni stol u 22 sata i često radi i dugo u noć.

Osim ovog rasporeda, dnevni planovi katkada uključuju i putovanja te javne događaje. Kraljev nekadašnji pomoćnik dodao je kako Charles voli razgovarati s ljudima, što često poremeti daljnje planove u njegovu danu. 

Inače, Charles je ulogu kralja preuzeo nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete, a sada ga očekuje još užurbaniji raspored te nešto drukčiji popis dnevnih zadataka. 

VIDEO Ljudi se okupljaju ispred Buckinghamske palače kako bi se oprostili od Kraljice

 

Ključne riječi

Komentara 6

TM
trade_mark
09:31 26.09.2022.

koga briga ovaj uštogljeni, frustrirani i niškoristi odrpani pajac??? do sad ste nas svakodnevno zlosztavljali sa severinom, marijanom mikulić, elom dvornik i onom plastičnjačom... a sad nas još maltretirate s ovim nevažnim i totalno antipatičnim likom. prestanite!!!

GE
geler203
08:35 26.09.2022.

Po prekrasnom zdravom i crvenom licu rekao bih da kralj voli tekući ručak.

Avatar tomsom
tomsom
08:36 26.09.2022.

Ružniji par nisam vidio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije