Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
43 koncerta

Beyonce nakon 7 godina najavila da kreće na novu turneju, očekuje se prava pomama za ulaznicama

FILE PHOTO: 50th NAACP Image Awards - Show - Los Angeles, California, U.S.
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS
1/8
02.02.2023.
u 13:00

Slavna glazbenica u sklopu turneje održat će 43 koncerta, a s turneje započet će 10. svibnja u Švedskoj.Publika će tako sa svojom omiljenom pjevačicom moći zapjevati uglas njezine najveće hitove među kojima su i pjesme s njezinog posljednjeg albuma Renaissance koji je oduševio i publiku i kritiku.

Obožavatelji slavne Beyonce (41) oduševila je vijest da pop diva nakon višegodišnje pauze kreće na svjetsku turneju. Publika će tako sa svojom omiljenom pjevačicom moći zapjevati uglas njezine najveće hitove među kojima su i pjesme s njezinog posljednjeg albuma Renaissance koji je oduševio i publiku i kritiku. Slavna glazbenica u sklopu turneje održat će 43 koncerta, a s turneje započet će 10. svibnja u Švedskoj. Tjedan dana kasnije koncert će održati i na stadionu Principality u Cardiffu. Sveukupno, Beyonce će održati pet nastupa u Ujedinjenom Kraljevstvu, što znači da turneju nastavlja u Edinburghu 20. svibnja, pa u Sunderlandu 23. svibnja i na londonskom stadionu nogometne ekipe Tottenham Hotspur 29. i 30. svibnja.

Turneja će se zatim nastaviti tijekom lipnja u Lyonu, Barceloni, Marseilleu, Kölnu, Amsterdamu, Hamburgu, Frankfurtu i Varšavi.

Od srpnja, Beyoncè će krenuti na sjevernoamerički dio turneje, koja počinje u Torontu, 8. srpnja, te se nastavlja u Philadelphiji, Louisvilleu, Chicagu, New Yorku, Bostonu, Miamiju, Las Vegasu, Los Angelesu, Houstonu i drugim mjestima, dok završava u New Orleansu 27. rujna.

Već se sada očekuje golemi interes publike jer je Beyonce posljednji put na turneji bila 2016. godine. Pretprodaja ulaznica za početak turneje kreće u četvrtak u 10 sati, a nekoliko dana kasnije karte će biti dostupne i u regularnoj prodaji. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

 

Podsjetimo, 41-godišnja Beyonce sa zagrijavanjem glasnica za nadolazeće nastupe krenula je već prije dva tjedna kada je nastupala na luksuznom otvaranju hotela Atlantis The Royal u Dubaiju. Glazbenica je pristala nastupiti u Dubaiju, a honorar je navodno iznosio vrtoglavih 24 milijuna dolara, piše Arabian Business. Beyonce je to bio prvi koncert nakon turneje 'In zhe Run II' održane 2018. godine, a njezini obožavatelji s nestrpljenjem očekuju turneju tijekom koje bi trebala promovirati svoj novi album 'Renaissance' objavljen u kolovozu prošle godine.

Inače, album 'Renaissance' prvi je njezin album nakon šest godina pauze te sedmi u karijeri. Album sadrži 16 pjesama te brojne suradnje i obuhvaća različite žanrove. Glazbenica ga je objavila dva dana prije nego je bilo najavljeno, a 'Renaissance' je prvi album iz planiranje trilogije te je nastao tijekom pandemije koronavirusa. 

- Moja je namjera bila stvoriti sigurno mjesto. Mjesto bez prosuđivanja. Mjesto bez perfekcionizma i pretjeranog razmišljanja. Mjesto za vrištanje, oslobađanje, osjećaj slobode - napisala je Beyonce na svojoj web stranici nakon izlaska albuma.

Nakon objave albuma neke njezine pjesme naišle su i na reakcije kritičara. Tako su joj neki zamjerili riječi pjesme 'Heated'. Naime, u stihovima pjesme stoji termin 'spaz' koji se često koristi kako bi se degradiralo osobe koji imaju cerebralnu paralizu. Zbog toga je Beyonce naišla na kritike te odlučila pjesmu ponovno snimiti s drugim riječima. Beyoncein izdavač tad je rekao za BBC da ove riječi nisu korištene namjerno niti s ciljem da ikoga povrijede te da će riječi zamijeniti.

Dodajmo da je Beyonce na ovom albumu pjeva i o suprugu. U nizu pjesama pjevačica spominje 21-godišnji odnos sa suprugom i reperom Jay-Z-jem dok pjeva da "nitko nije savršen" te da im "ne treba prihvaćanje svijeta". Pjevačica je, po svemu sudeći, uvjerena da Jay-Z neće ponoviti svoje problematično ponašanje pa tako pjeva: "Ja sam broj jedan, ja sam jedina." Glazbena zvijezda prvi je put javno progovorila o nevjeri supruga u svom vizualnom albumu "Lemonade" iz 2016. spominjući drugu ženu kao "Becky s dobrom kosom". "Ne treba nam prihvaćanje svijeta. Prestrogi su prema meni, prestrogi su prema tebi. Znam da ne možeš, a da ne budeš onakav kakav jesi kraj mene i znam da nitko nije savršen pa ću te pustiti da budeš", pjeva sada Beyonce u pjesmi "Plastic on the Sofa".

VIDEO Slavni Hrvati napustili su gradove i pronašli bolji život na selu: 'Kad dođeš tu, sve ti stane'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije