Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Ana Strizić: Mog sina ne zanimaju moji prilozi i sport, on voli superjunake

Foto: Davor Višnjić/Pixsell, Marko Lukunić/Pixsell, Jurica Galoić/Pixsell
1/4
12.07.2017.
u 13:27

Voditeljica i novinarka sportskih vijesti RTL Televizije otkriva što joj je motivacija u poslu, kako odgaja svog šestogodišnjeg sina te što je nakon ljetnog odmora očekuje na radmom mjestu.

Ana Strizić, voditeljica sportskih vijesti na RTL-u, otkriva kako i nakon osam godina rada na televiziji svako jutro sretna dolazi na posao, kako joj je raditi u profesiji koju neki još uvijek smatraju isključivo muškom te što joj je najveća motivacija u poslu.

Istodobno, kao samohrana majka 6-godišnjeg sina Mijata nastoji sve slobodno vrijeme posvetiti svome jedincu te dečku Krešimiru Milanoviću, bratu bivšega hrvatskoga premijera.

Nakon sedam godina života u Zagrebu i rada u sportskoj redakciji, mislite li da ste preživjeli kriznu godinu?
Zapravo osam godina radim na RTL-u jer sam jednu godinu radila u riječkom dopisništvu, tako da sam preživjela sedmu godinu. “Brak” s RTL-om prošao je prvo iskušenje. Mislim da je to ponajviše zahvaljujući odličnoj ekipi, s kojom radim od samog početka, i dobroj atmosferi. Zapravo, i nakon osam godina sretna idem na posao, a to je najvažnije.

Kako ste uopće završili u sportskom novinarstvu, u profesiji koju neki još uvijek smatraju muškom? 
Jednim pozivom kolege Nine Štambuka. Nazvao me i rekao kako je kolegica Edita Misirić otišla u magazin i upitao bih li voljela doći na audiciju za voditeljicu sporta. Kako sam se u to vrijeme i planirala preseliti u Zagreb, sve se odlično poklopilo. Prošla sam audiciju, došla i ostala do danas. Najveća motivacija u poslu svima nama jest dobra gledanost, na što se mi doista ne možemo požaliti. Naravno, trudimo se gledateljima svaki dan pružiti što bolji program. Što se tiče tog vječnog pitanja o muškoj profesiji... Više i nije muška jer u njoj ima puno cura. Kod nas, a vjerujem i drugdje, ne gleda se tko je muško, a tko žensko, nego tko je koliko sposoban i dobar.

Jeste li se i sami bavili sportom?
Nisam se nikada profesionalno bavila sportom. Kao djevojčica okušala sam se u nekoliko sportova, ali se nijednim nisam ozbiljno bavila. Najviše sam se posvetila sviranju klavira i završila sam osnovnu glazbenu školu. Uvijek sam voljela sport, ali nikad nisam zamišljala da ću završiti u sportskoj redakciji. U početku mi je bilo čudno, ali brzo sam se snašla jer su dečki u redakciji odlični i dobro su me prihvatili.

Planirate li se usmjeravati prema, možda, komentatorskim vodama? Razmišljate li o usavršavanju na nekoj inozemnoj televiziji? Imate li domaći uzor?
Zasad nemam ambicija ulaziti u komentatorske vode, nekako ne mislim da mi to leži i ne vidim se u tome. O usavršavanju razmišljam uvijek, ali prvo se moram posvetiti tome da faks privedem kraju, pa ću onda razmišljati i o tome. Uzor su mi moji kolege koji jako dobro rade svoj posao. Nemam uzora s inozemnih televizija ako na to mislite. Puno sam toga naučila od svojih kolega i još učim.

Radite li ili planirate autorske emisije o sportu?
Nemam takvih planova zasad. Ne znam kad bih to stigla s obzirom na dnevni ritam u redakciji informativnog programa. Možda ako jednog dana budem radila neki drugi format emisije.

Samohrana ste majka 6-godišnjeg dječaka, a vaša je šira obitelj u Rijeci? Kako se snalazite u Zagrebu i kako uspijevate uskladiti posao i privatne obveze?
Tako što sve slobodno vrijeme koje imam provodim sa sinom. Obožavam se družiti s njim, pa uvijek nađem vremena. Nažalost, nemam baš puno vremena za druženje s prijateljicama ili svoje hobije, ali i za to nekako pronađem vremena, pogotovo kad mi mama dođe u pomoć.

Je li vaš sin talentiran za sport i komentira li s vama vaše priloge? Odlazite li zajedno na neke utakmice?
Mijat će u 9. mjesecu napuniti šest godina. Moji prilozi, utakmice, sport... to ga uopće ne zanima. Njegov su interes još uvijek ninja kornjače, legići, superjunaci... Zaigran je, voli se družiti s prijateljima, gledati crtiće, slagati legiće, ići u kino i kazalište te već sada pokazuje zanimanje za učenjem. Primjerice, voli matematiku (po tome nije na mamu, ha-ha), ali sport još ne. Na jesen ga planiramo upisati na neki sport, pa ćemo vidjeti kako će mu ići. No po svemu do sada ne bih rekla da je talentiran za sport, dosta je strašljiv, što mu ne ide u prilog.

Godinu i pol dana ste u vezi s Krešimirom Milanovićem, bratom bivšega hrvatskoga premijera, pa je vaša veza pod povećalom javnosti. Kako uspijevate svoju intimu zadržati za sebe i osjećate li pritisak javnosti zbog svoje veze?
Ne znam kakav bih to pritisak javnosti trebala osjećati. Moj privatni život moja je stvar i mislim da se to nikoga ne tiče.

Kako ćete provesti godišnji odmor i kako se najradije opuštate na moru?
Svako ljeto baza nam je kuća u Bribiru pokraj Novog Vinodolskog, pa odande idemo na neka nova mjesta. Svake je godine to više-manje spontano, pa će tako biti i ovog ljeta. Sigurno je zasad da idući tjedan idemo u Istru, a uskoro i u Dalmaciju.

Pripremate li možda neki poseban sportski projekt ili neke promjene za jesen?
Pripremamo Euro 2018., još jedan veliki rukometni projekt na RTL-u nakon 2009. godine i Svjetskog prvenstva. Iako već nekoliko godina svakog siječnja na dva tjedna živimo rukomet, ove zime bit će posebno jer se nakon devet godina rukomet vraća u Hrvatsku. Budite uz RTL, obećavamo puno dobre zabave, uzbuđenja i, sigurna sam, povijesnih utakmica!

Komentara 2

Avatar Papatest
Papatest
14:09 12.07.2017.

Sina joj zanima Janko Strižić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije