Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB - PSG

Hansen i Karabatić igraju poput robota, tko će to zaustaviti?

Nikola Karabatić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.10.2015.
u 12:57

Može li PPD Zagreb osmu utakmicu ove sezone primiti manje od 22 pogotka, i to protiv momčadi koja prosječno postiže više od 35 pogodaka po utakmici?

Rukometaši PPD Zagreba danas putuju u Pariz gdje će u nedjelju (17 sati) igrati protiv PSG-a u utakmici 4. kola skupine Lige prvaka. Dobra je vijest što na put kreću Luka Stepančić, Domagoj Pavlović i Antonio Kovačević. Njih trojica bila su lakše ozlijeđena nakon Veszprema, ali su spremni zaigrati protiv najskuplje svjetske momčadi. Loša je vijest što Parižani u posljednje vrijeme igraju zaista dobro. Osjetio je to i Ivica Obrvan, trener Chamberyja. Njegova momčad pobijeđena je s devet pogodaka razlike (27:35).

PSG će zabiti više od 22

– Bili smo ravnopravni 40 minuta, a onda smo napravili niz pogrešaka, što nas je skupio koštalo – rekao je Ivica Obrvan.

Poslije utakmice porazgovarao je s Nokom Serdarušićem, trenerom PSG-a.

– Još nisu razmišljali o Zagrebu, ali puni su samopouzdanja i sigurno očekuju pobjedu – nastavio je Obrvan.

Može li PPD Zagreb osmu utakmicu ove sezone primiti manje od 22 pogotka, i to protiv momčadi koja prosječno postiže više od 35 pogodaka po utakmici?

– Bojim se da neće primiti tako mali broj pogodaka. Parižani igraju izuzetno brzo. No zašto zagrebaši ne bi postigli više od 25-26 pogodaka. Možda će i to biti dovoljno za dobar rezultat – kaže Obrvan.

Jeste li gledali PPD Zagreb ove sezone?

– Jesam. Svaku utakmicu. I ne znam zašto svi pričaju kako je Zagreb slabiji nego lani. Po meni su jači. Možda ne u napadu, ali u obrani svakako. Razradili su nekoliko vrsti obrana i igraju to jako dobro. Oni će i protiv PSG-a sigurno igrati borbeno u obrani i baš me zanima kako će to sve ispasti u nedjelju – kaže Obrvan.

Kako zaustaviti Karabatića i Hansena?

– Uh, jako teško. Vjerujte, gledao sam ta dva igrača s tri metra udaljenosti. Igraju kao roboti. Oni su toliko fizički nadmoćni u odnosu na druge igrače da mi se čini kako ne mogu promašiti. Hansen ima fantastičan šut, a Nikola, kada krene u onu svoju fintu, jednostavno je nezaustavljiv. Opet, ako smo ih mi držali u neizvjesnosti 40 minuta, onda može Zagreb i duže. Morat će se Zagreb pripaziti brzog centra. Braća Karabatić to rade jako dobro. Luka prvi trči u kontru i Nikola mu sjajno dodaje. Tu suradnju momčad Veselina Vujovića mora zaustaviti – rekao je Obrvan.

Omeyer?

– Bez obzira na njegove godine, on u svakoj utakmici želi imati dvadesetak obrana. Igrao u Ligi prvaka ili protiv tamo nekog posljednjeg kluba u ligi. I jako se ljuti kada mu ne ide i kada mu obrana slabo igra – naglašava Obrvan.

Vori igra premalo

Kako PSG igra u obrani?

– Igraju 6-0 s tim da su na pozicijama tri i četiri braća Karabatić. Zagrebaši će se morati brzo kretati i to bočno u napadu i rastezati tu obranu – rekao je Obran.

Što je s Igorom Vorijem?

– I ja sam primijetio da ne igra puno. Gledao sam ove sezone dosta utakmica PSG-a i kapetan naše reprezentacije zaista nema veliku minutažu. Čak je protiv nas igrao možda najviše ove sezone. Nisam uspio s njim puno razgovarati nakon utakmice. Samo smo se pozdravili. Na crti jako puno igra Luka Karabatić pa tako ni Islanđanin Gunnarson, treći kružni napadač, nema puno minuta – rekao je naš trener.

Ima li PSG uopće slabih strana?

– Znaju oscilirati na utakmici. Dogodi se da desetak minuta ništa ne odigraju. To Zagreb mora iskoristiti – zaključio je Obrvan.

>>Zagrebov uragan začinio Stevanović sa 23 obrane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije