Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestar ili preskup?

Gobac: Serdarušićeva mjesečna 
plaća nikad 
nije bila spominjana

Rukometaši
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.02.2015.
u 19:20

– To da Noka traži 190.000 kuna za mjesečnu plaću jedna je od većih laži koje sam čuo u posljednje vrijeme – rekao je Zoran Gobac

U priči o kandidaturi Zvonimira Serdarušića za mjesto izbornika hrvatskih rukometaša, izgleda, nisu bitne samo godine (64), nego i njegova mjesečna plaća. Navodno je tražio 25.000 eura mjesečne plaće, čime bi bio najskuplji hrvatski izbornik svih vremena i svih sportova.

U Sloveniji plaća 5000 €

– To je jedna od većih laži koje sam čuo. Nikad nismo s Nokom razgovarali o novcu niti je on ikada takvo što spomenuo. Da dođe do konkretne suradnje, tek onda bismo razgovarali o plaći – pomalo ljutito reagirao je Zoran Gobac, dopredsjednik Saveza.

Noka se jučer nije javljao na mobitel pa nismo mogli provjeriti je li to doista točno. To što se ne javlja, ne čudi jer mu je očigledno dosta špekulacija s njegovim imenom. Iskreno, ne vjerujemo da je tražio ovako velik novac, pogotovo kada se želi vratiti u Hrvatsku. Činjenica je, dok je bio trener Kiela, dobivao je dobru plaću, ali danas kao trener francuskog Aixa dobiva puno manje. Prije pet godina bio je izbornik Slovenije sa 5000 eura mjesečne plaće. A plaću od 25.000 eura mjesečno nema ni Claude Onesta, izbornik Francuske, aktualnih europskih, svjetskih i olimpijskih prvaka. Takvu plaću danas može ponuditi samo PSG. Možda, na kraju, tamo Serdarušić i završi.

Bez obzira na to što je još uvijek jedan od kandidata, sve je izglednije da će Serdarušić drugi put "promašiti" klupu hrvatske reprezentacije. Prvi put ga 1996. godine nije pustio klub (Kiel), a sada su problem godine ili ipak možda novac?

Sada se postavlja pitanje tko je i zašto plasirao informaciju da Noka traži ovako veliku plaću. Ili njegovi protukandidati ili netko unutar Saveza kome Noka baš i ne odgovara...

Hrvatski rukometni savez nema ni približno tako velik budžet da za mjesto izbornika muške reprezentacije može ponuditi više od tri do četiri tisuće eura. Bilo bi još idealnije kada bi izbornik bio trener nekog kluba pa bi mu time i plaća u HRS-a bila manja. Jer, nema smisla da izbornik dobiva punu plaću na dva mjesta.

Od ostalih kandidata Irfan Smajlagić i Nenad Kljaić trenutačno nemaju klub. Goran Perkovac u njemačkom je Mindenu do lipnja kada mu istječe ugovor i ne namjerava ga produžiti. Ivica Obrvan trener je francuskog Chamberyja, ali još uvijek i izbornik Makedonije. Opet, da ga izaberu, zahvalio bih se odmah Makedonskom rukometnom savezu, to je sto posto. A Chambery mu ne bi pravio probleme.

Željko Babić, trener bjeloruskog Meškova, sigurno je u užem izboru Ivana Balića, od 1. srpnja koordinatora za muški rukomet. E, sad, pitanje je koliko bi autoriteta imao "čovjek u odijelu" kod starijih igrača s obzirom na to da ima samo 39 godina.

U gotovo bezizlaznoj situaciji, nakon što je 2002. godine osvojeno posljednje mjesto na Europskom prvenstvu, Zoran Gobac, koji je i tada bio koordinator za muški rukomet, doveo je za izbornika Linu Červara. Mnogi su se tada u čudu pitali tko je taj? Lino je do tada godinama radio u Italiji, ruku na srce, zemlji u kojoj je rukomet toliko popularan kao kriket u Hrvatskoj. Lino je preuzeo reprezentaciju sa 52 godine i mnogi su mu predviđali kratak rok. Posebice nakon poraza od Argentine u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu 2003. u Portugalu. No, dogodila se kemija i Lino je s Balićem, Lackovićem, Metličićem i drugima došao na krov svijeta. Sve što se dogodilo poslije je povijest.

Zoran Gobac prije 13 godina pogodio je birajući izbornika. Hoće li mu to uspjeti i sada? Duboko se nadamo da hoće.

Vuja bi se – zahvalio

– Kada ćete više izabrati novog izbornika muške reprezentacije? Samo se o tome piše, nitko ni ne zna da igramo u subotu utakmicu Lige prvaka – ističe Veselin Vujović, trener rukometaša PPD Zagreba.

A što ako Ivano Balić baš vas predloži za novog izbornika?

– Lijepo bih mu se zahvalio – odgovorio je Vuja.

A to bi značilo?

– To bi značilo ni da ni ne – sa smiješkom će Vujović, a onda je dodao:

– Mislim da Hrvatska ima puno dobrih mladih trenera. Ja sam već prestar (smijeh). Balić i Metličić institucije su hrvatskog rukometa. Bili su vrhunski igrači, a sada je pitanje mogu li biti i vrhunski treneri. Evo, pogledajte mene. Bio sam, prema svom skromnom mišljenju, vrhunski igrač, a kao trener nisam baš tako uspješan – rekao je Vujović.

Jasno, da je Vuja sve okrenuo na šalu. Ali, u svakoj šali je pola istine.

>> Noka Serdarušić izlazi iz 'igre', traži se mlađi izbornik

Komentara 1

RO
Rolly
09:08 14.02.2015.

To je maslo od Gobca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije