Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plodan sastanak

Novi natječaj za intendanta HNK, radi se i urbana obnova grada

HNK Zagreb
16.01.2014.
u 09:16

Natječaj za šefa nacionalnog kazališta kroz mjesec dana, a na sastanku gradonačelnik Milan Bandić i ministrica kulture Andrea Zlatar dogovorili i obnovu Gredelja, Paromlina...

U idućih mjesec dana raspisat će se natječaj za intendanta zagrebačkoga HNK, a dogovoreno je i da se pristupi izradi projekta za drugu scenu nacionalnog kazališta, zaključak je sastanka gradonačelnika Milana Bandića i ministrice kulture Andree Zlatar.

Ujedno je time započet razgovor i o drugim projektima razvoja kulturnih institucija koje će pridonijeti provedbi urbane obnove grada. Bandić i Zlatar potvrdili su suradnju na obnovi objekata industrijske baštine – Gredelja, Paromlina i Gorice – te izradi projekta objedinjavanja svih razina baletnog obrazovanja, Muzeja glazbe te osnivanja Muzeja osjeta u tunelu ispod Griča.

Grad Zagreb će zajedno s Ministarstvom osnovati ustanovu Kazališta slijepih i slabovidnih osoba te je zamišljeno da program podupre i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Grad Zagreb neće sudjelovati u sufinanciranju HNK Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije