Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Tko je Radimir Čačić da iznosi etičke sudove o vrhovnim sucima!?

Upravo nam je Čačić s aktualnim predsjednikom uprizorio jednu od najdegutantnijih političkih scena, a dok je rasipao novac poreznih obveznika, pravosuđe radi u ridikuloznim uvjetima
07. rujna 2021. u 13:21 10 komentara 3124 prikaza
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Jeste li primijetili, nije li zanimljivo što je bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću kapitalni nedostatak suca Marina Mrčele nekritičan stav prema pravosuđu, a predsjedniku Zoranu Milanoviću prednost je suca Radovana Dobronića što ne istupa u javnosti! Znači, bolje je šutjeti nego išta reći, pa i da korupcije ima i u pravosuđu i da je treba najoštrije osuditi. Ali, što jest jest, Mrčela se stvarno nikad nije ohrabrio i priznao da nam je pravosuđe korumpirano. Javio se i Radimir Čačić. Kao da suci VS-a nisu posramljeni već time što upravo on izriče bilo kakav sud o njima kao jedan od ključnih graditelja političkog nemorala u Hrvata, već još moraju šutke otrpjeti njegove prodike, pri čemu baš nitko ne postavlja pitanje primjerenosti s gledišta društvene higijene da etičke procjene o njima daje netko etički tako kompromitiran kao što je Čačić.

Svetvinčenat: Tamni oblaci nagovještavaju kišu
VELIKA PROGNOZA
Dokad će biti lijepo vrijeme? Evo kakva nas jesen čeka i kad dolazi velika promjena
Zagreb: Tomislav Tomašević komentirao izborne rezultate i najavio kampanju za drugi krug
KAKO ŠTEDI GRADONAČELNIK
Tomaševićevi auti skuplji od Bandićevih, a nabavio ih je triput manje
Knin: Atmosfera i poznati na Trgu Ante Starčevića
IDU IZMJENE ZAKONA
Doznajemo: Civili će dobiti prava vojnih invalida. Za odštetu treba dokazati doprinos obrani Hrvatske
  • sasa.novak.58:

    Kakva etika i vrhovni suci? Pa to su sve jeftini žetončići.

  • imamohrvatsku:

    @Roland Mrčela nema karakterne osobine da obnaša takvu funkciju jer je samo jedan od vojske poslušnika i karijerista koje zanima samo osobna promocija njih i njima bliskih a s tim povezana i imovinska korist. To nema nikakve veze s politikom ... prikaži još! jer je on apolitičan u najgorem smislu te riječi. Vrhovni sud a i Ustavni bi svaki dan trebali biti u medijima jer čim osjete da nisu pod nadzorom učas imamo neobične odluke tipa Bandić ili Sanader a na zadovoljstvo MOL-a i ostalih klijenata. O kadroviranju unutar obitelji gdje caruju "sudačka struka i pravo" gadi mi se i pričati. Najtragičnije je što svi to znaju a ipak osjećaju neobjašnjivu potrebu napisati post kakav si ti napisala.