Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vječni gazda f1

Štetner: Bernie može još 10 godina, i s 82 iscijedi svaki dolar

'Mercedes Formula One driver Michael Schumacher of Germany stands with Mercedes Formula One team principal Ross Brawn (L) and Formula One Commercial Supremo Bernie Ecclestone (C) as he celebrates his
Foto: 'STRINGER/BELGIUM'
1/3
06.11.2012.
u 18:57

Bernie Ecclestone u Indiji je u paddocku na glavu stavio turban, kucnuo se čašom šampanjca i ušao u 83. godinu. Njegovi vršnjaci u tim godinama igraju šah na klupicama u parku, neki su u domovima za starije, treći se prisjećaju mladosti...

Davorin Štetner (31), čija je tvrtka Kreator vlasnik TV prava za utrke formule 1, objasnio je kako je doživio vremešnog, ali i te kako vitalnoga gazdu F1. Za Berniea Ecclestonea (koji je ušao u 83.), kaže da svoj posao može obavljati sljedećih 10 godina bez problema - i iskreno mu to želi!

Dovoljno je reći da se ljetos oženio 46 godina mlađom Brazilkom Fabianom Flosi. Tek im je prva godina braka, prava stvar tek počinje. No, lako za brak, ali do kada će vječni Bernie Ecclestone (83) vući konce u formuli 1?

– Na ovaj ili onaj način morat ću otići. Ali, ostat ću dok god budem mogao. Barem još tri godine svakodnevno ćemo se viđati – kaže Bernie, koji na leđima ima i aferu zbog podmićivanja njemačkog bankara Gerharda Gribkowskog pri kupovanju dionica formule 1.

– Zatvora se ne bojim. Ali, ne bih volio u njemu završiti – kaže Ecclestone.

Štetner najmlađi suradnik

Uz bivšu suprugu, Riječanku Slavicu Radić, jedini Hrvat koji s njime poslovno surađuje u posljednje dvije godine je Davorin Štetner (31), čija je tvrtka Kreator vlasnik TV prava za utrke formule 1. Radi se o suradnji vjerojatno najmlađeg vlasnika TV prava na svijetu i jednog od najstarijih biznismena svih vremena. Za Max! je objasnio kako je doživio vremešnog, ali i te kako vitalnoga gazdu F1.

– U poduzetničkom svijetu on je, uz Richarda Bransona i Dietricha Mateshitza, jednostavno - superjunak. Mislio sam da je Bernie samo figura i maskota F1, ali već nakon prvih pregovora o preuzimanju prava za Hrvatsku shvatio sam da sam u krivu. Imao je uvid baš u svaki mail i znao je za svaku ponudu. Brinuo se o svakoj sitnici. Koliko voli potpunu kontrolu dokazuje i to što mi je šef produkcije formule 1 lani priznao da mu je čak birao nove uniforme za snimatelje – otkriva Štetner.

Bernie je i dalje "u svome điru", što podrazumijeva istinski sarkazam i tipičan britanski humor.

– Jednom me u svome sjedištu u Londonu pitao kakva je situacija u Hrvatskoj. Na što sam mu odgovorio: "Uobičajena, uvijek borba". Nasmijao se, odmahnuo rukom i rekao: "Always f... fighting in Croatia!".

"Težak" je 3,5 milijarda dolara

Može li Bernie i dalje vladati formulom 1?

– Nikada nemam dojam da razgovaram s 83-godišnjim čovjekom. Izuzetna živahnost, okretnost i lucidnost obilježje su tog lukavog čovjeka. Budući da u široj obitelji imam neke vitalne stogodišnjake, vjerujem da Ecclestone svoj posao može obavljati sljedećih deset godina bez problema. I želim mu to zbog dva razloga – prvo, jer dobro radi svoj posao i iz vlastitog iskustva znam da iscijedi svaki dolar iz čovjeka, a drugo, jer svojim radom pomiče granice aktivnosti poduzetnika te dokazuje da sposobni ljudi i u visokim godinama mogu vladati biznisom.

Prema svemu, Bernie će raditi sve dok ga zdravlje posluži. Dakako, novca za zdravstvenu skrb ima, "težak" je 3,5 milijarda eura. A bogatstvo mu iz utrke u utrku sve više raste...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije