Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.04.2018. u 22:17

Radi postizanja vlastitog mira Hrvatskoj je važno ujediniti se oko Jasenovca

Svaki put kad ga njegov poslodavac pošalje u Hrvatsku, Aleksandar Vulin funkcionira uspješno kao nagazna mina koja razara i ono malo povjerenja u hrvatsko-srpskim odnosima koje takvi tipovi još nisu uspjeli do kraja raznijeti.

Nikoga više ne može čuditi što moćni čovjek Srbije u svakoj osjetljivoj (ne)prilici, pa tako i za komemoraciju jasenovačkim žrtvama, delegira svoga omiljenog ministra da zajedno demonstriraju kako je hrvatska država samo nužno zlo, a ne partner s kojim će Srbija ravnopravno i u dobroj vjeri zatvarati ratna poglavlja iz zajedničke prošlosti.

Sve je već viđeno, ali svaki put je sve drastičnije. No hrvatska država nije rehabilitirala ustaše; netko je u Srbiji rehabilitirao četnike koji ni u hrvatskoj, ni u europskoj memoriji nemaju pozitivnu ulogu. Gost, evidentno, ne dolazi s dobrim namjerama. Ima li ipak boljih načina da hrvatske vlasti obrane svoje državne i nacionalne interese i dokažu prijateljima da Vučićeva Srbija, ni takva ni drukčija, ne može vladati Hrvatskom i praviti ponovno nered po Hrvatskoj od toga da notornoga trabanta proglašava nepoželjnim na svome tlu? Zašto mu dizati cijenu i davati političku važnost koju objektivno nema?

Pa on je problem Srbije mnogo više nego problem Hrvatske. Svoju suverenost Hrvatska nema što dokazivati ni Vučiću, ni Vulinu; kad bi do njih bilo, Hrvatska nikad ne bi ni bila suverena država. Neka se sjete što su govorili dok je grmjelo po Hrvatskoj! Ili ih treba stalno na to uzaludno podsjećati?

Bit će Vulina sve dok je Vučića, s tim Hrvatska mora računati; vladajuća srbijanska garnitura – za razliku od hrvatske – izišla je iz rata sa svim ratnim opterećenjima gubitnika koji ne može priznati poraz. Za Hrvatsku je, ne zbog ratobornih susjeda nego radi postizanja vlastitoga mira, bitno da se ujedini oko Jasenovca, da raščisti do zadnjega detalja činjenicu da ustaški režim nije nikome donio ništa dobra.

U tom će slučaju svakome Vulinu moći odgovarati superiornošću Bernarda Shawa i (o)tjerati kokoši vičući im „iš“ umjesto da na njih puca topovima. 

Komentara 10

PR
prajdali100
07:31 24.04.2018.

Galiću, Srbiji možda i jeste mjesto u EU ali nigdje ne piše da će je uvesti Vučić, Dačić, Vulin....i slični tipovi, jednog dalekog dana.A zbog svinjarija koje rade treba im maksimalno otežati taj put.Za prijem Srbije u EU treba donijeti saborsku odluku da se o tome na referendumu izjasne hrvatski građani. Pa nek se misle !!!

OO
onako_ovlaš
01:30 24.04.2018.

galić bi najrađe šutio odnosno govorio kroz šutnju a opet večernji ga plaća za govor/pisanje no nije siguran koliki je taj njegov omiljeni međuprostor,sve u svemu on opet sve svali na hrvatsku koja bi trebala ovo i ono

Avatar southman
southman
07:27 24.04.2018.

Što god Hrvatska napravila Srbija će uvijek raditi i trubiti isto ! Zna to dobro i stari partijaš Galić !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije