Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MVEP ODLUČIO

Srpski ministar obrane Vulin je nepoželjan i neće prijeći hrvatsku granicu

21.04.2018.
u 21:02

MVEP je danas notom koja je upućena Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu osudilo današnju ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovom dolasku u Republiku Hrvatsku "može odlučiti vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, a nikako hrvatski ministri.“

Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku, poručilo je večeras Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Doznajemo i da su svi hrvatski granični prijelazi dobili obavijest da Vulina ne puštaju u Hrvatsku. MVEP je danas notom koja je upućena Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu osudilo današnju ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovom dolasku u Republiku Hrvatsku "može odlučiti vrhovni zapovjednik Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučivati hrvatski ministri.“ U noti je MVEP podsjetio da je Republika Hrvatska suverena država, članica Europske unije i NATO-a, u kojoj o ulasku stranaca odlučuju isključivo nadležne hrvatske institucije, u skladu s hrvatskim zakonima.

- Spominjanje vrhovnog zapovjednika Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Republiku Hrvatsku je neprimjeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske. Nakon sramotnog izgreda koji se 18. travnja 2018. godine dogodio u Narodnoj skupštini Republike Srbije prilikom službenog posjeta predsjednika Hrvatskog sabora, ova izjava ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina predstavlja dodatnu provokaciju koja sigurno ne pridonosi razvoju dobrosusjedskih odnosa i punog međusobnog uvažavanja - kažu u MVEP-u te zaključuju:

- Zbog gore citirane izjave ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku.

Komentara 212

BH
Bunjevac=Hrvat
21:10 21.04.2018.

Indikativno je da ga je u Hrvatsku pozvala Srpska pravoslavna crkva.Komentar suvišan!

DU
Deleted user
21:10 21.04.2018.

Tak i treba. Smeće što dalje odavde.

DU
Deleted user
21:14 21.04.2018.

vulin nikada nije dobrodaosap u hrvatslu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije