Naslovnica Vijesti Hrvatska

Srpski ministar obrane Vulin je nepoželjan i neće prijeći hrvatsku granicu

MVEP je danas notom koja je upućena Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu osudilo današnju ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovom dolasku u Republiku Hrvatsku "može odlučiti vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, a nikako hrvatski ministri.“
21. travnja 2018. u 21:02 225 komentara 29082 prikaza
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku, poručilo je večeras Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Aleksandar Vulin Komemoracija u Jasenovcu Hrvatska preporučila Srbiji: Bolje je da Vulin ne dolazi

Doznajemo i da su svi hrvatski granični prijelazi dobili obavijest da Vulina ne puštaju u Hrvatsku. MVEP je danas notom koja je upućena Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu osudilo današnju ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovom dolasku u Republiku Hrvatsku "može odlučiti vrhovni zapovjednik Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučivati hrvatski ministri.“ U noti je MVEP podsjetio da je Republika Hrvatska suverena država, članica Europske unije i NATO-a, u kojoj o ulasku stranaca odlučuju isključivo nadležne hrvatske institucije, u skladu s hrvatskim zakonima.

- Spominjanje vrhovnog zapovjednika Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Republiku Hrvatsku je neprimjeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske. Nakon sramotnog izgreda koji se 18. travnja 2018. godine dogodio u Narodnoj skupštini Republike Srbije prilikom službenog posjeta predsjednika Hrvatskog sabora, ova izjava ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina predstavlja dodatnu provokaciju koja sigurno ne pridonosi razvoju dobrosusjedskih odnosa i punog međusobnog uvažavanja - kažu u MVEP-u te zaključuju:

- Zbog gore citirane izjave ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku.

Narušeni odnosi Bačić: Vulin i Dačić moraju promijeniti retoriku ako žele bolje hrvatsko-srpske odnose NINO RASPUDIĆ Jandroković, umalo novi Stjepan Radić Persona non grata Plenković: nismo sigurni da bi dolazak Vulina u Jasenovac bio najbolje rješenje
NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Bunjevac=Hrvat:

  Indikativno je da ga je u Hrvatsku pozvala Srpska pravoslavna crkva.Komentar suvišan!

 • hc:

  Tak i treba. Smeće što dalje odavde.

 • Avatar Right_sector
  Right_sector:

  Izbečio se kao da mu je crnjo mjerio guznu temperaturu