Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Šola
Autor
Ivica Šola

Homoseksualci i ankete. Zašto na laži graditi stvarnost?

12.11.2013. u 12:00

Homoseksualci traže izjednačavanje s heteroseksualcima koji sve više bježe od braka kao vrag od tamjana

Revolucija u Vatikanu! Papa Franjo mijenja stav Crkve u pitanju homoseksualaca, svim vjernicima prvi put poslana je anketa! Ovako su jednoglasno svjetski i domaći mediji donijeli vijest vezanu za pripravu Biskupske sinode koja bi se u Vatikanu trebala održati na temu problematike braka i obitelji. U jednom trenutku sam posumnjao u vlastito znanje jer su ankete, osluškivanja glasa vjernika po zadanim temama, sastavni dio metodologije SVIH sinoda, pa i onih biskupijskih. Tako sam na mjerodavno mjesto u Vatikanu 3. studenog poslao sljedeći novinarski upit, zbunjen tvrdnjama u SVIM medijima o “revoluciji prema homoseksualcima u Vatikanu”.

Vraćanje unatrag

Na moj upit: “Poštovani, je li istina da Sinoda, papa Franjo, anketu među vjernicima provodi prvi put?”, na što je stigao jasan odgovor: “Nije istina. Svaki dokument za raspravu ‘lineamenta’ završavao je pitanjima, uključujući i konkretne podatke o temama Sinode.” Ili, jednostavnije rečeno, anketiranje je uobičajene praksa sinode kao takve, a takvo izraženo mišljenje vjernika, pa i ovom slučaju, ima savjetodavni, a ne doktrinarni karakter. Otkud onda takva globalna dezinformacija, zašto za pretprošle ili prošle sinode o evangelizaciji nije izbačena takva “ekskluziva” da papa želi čuti mišljenje vjerničke baze? Budući da je udarna vijest ove “ekskluzive” ne sinoda o braku i obitelji već homoseksualci, koji su tek jedna od mnoštva tema, onda se zaključak nameće sam po sebi: Evo, i papa je došao k pameti, stav prema gay brakovima i Crkve će promijeniti, već anketira vjernike prvi put u povijesti! Dakle, ne opirite se neumitnosti napretka ni vi ostali, zabludjeli.

U krajnjoj liniji, ovdje me uopće nije briga hoće li homoseksualci, pa i u Hrvatskoj, dobiti status braka jer se, okrenimo “metodološki” pilu naopaku, pokazuju kao nazadne, a ne napredne snage. Naime, dok u Europi sve veći broj heteroseksualca ne želi sklopiti brak, već traže fleksibilnije oblike suživota (i to je tema sinode), homoseksualci vraćaju kotač povijesti unatrag i traže za sebe status braka, izjednačavanje s heteroseksualcima koji sve više bježe od braka kao vrag od tamjana. Mene, dakle, ovdje zanima manipulativni element i pumpanje javnog mnijenja sa lažju kao temeljnom strategijom. Kao prvo, homoseksualci uopće nisu manjina. Ili, točnije, oni su statistička manjina, ali su sociološka većina. Njihove teme dominiraju u pozitivnom smislu svim svjetskim medijima, obrazovnim sustavom i sveučilištima (dženderizam), njihovi lobiji, nalik “baršunastoj mafiji”, vrše medijske i “anketne” pritiske na vlade država, njihova “patnja” za ravnopravnošću dobiva više prostora od patnje bilo koje društvene skupine, da možemo bez trunke politički korektnog obzira tvrditi da smo zlostavljani homoseksualnim temama i problemima iz dana u dan, kao da u ovoj državi i svijetu nema ničeg bitnijeg.

Nek vide kak’ je nama

Ova socijalna i medijska konstrukcija zbilje kao osnovu manipulacije ima ankete, istraživanja javnog mnijenja koje, eto, i sam papa Franjo u pitanju homoseksualaca uvodi ekskluzivno i u Katoličku crkvu “prvi put” u povijesti. Ovo novo medijsko i “znanstveno” jednoumlje dogodilo se i u Njemačkoj u svibnju ove godine kada su gay udruge poslale otvoreno pismu zastupnicima u njemačkom parlamentu sa zahtjevom da zakonski izjednače gay brakove s hetero navodeći kako je, prema anketama, 75% Nijemaca za to. Na to se oglasio jedan “homofobni” glas, književnik Bernhard Lassahn, rekavši jednu “homofobnu” izjavu kako takva anketa – ne postoji, izmišljena je! Dakle, kada činjenice postaju homofobne, onda se homoseksualci pretvaraju u hegelijance: To gore za činjenice! Tako bi vjerojatno, po njihovu mišljenju, izgledali i rezultati “nečuvene, prvi put u povijesti” ankete vezane uz Biskupsku sinodu: 75% katolika je za gay brakove, vrištalo bi s globalnih naslovnica. Kada je već tako, imam prijedlog za papu Franju i zaključke iduće Sinode, jer i ja sam kao vjernik anketiran, pa evo mog mišljenja. Papa im treba dopustiti sklapanje braka u Crkvi, kao sakrament, da imaju status neraskidive veze s jednim partnerom za cijeli život, kao i hetero katolici, pa nek vide kak’ je nama, koja je to muka! Drukčije ih, očito, nije moguće urazumiti.

(P. S. Nadam se da moja žena neće ovo pročitati.)

Komentara 2

ZM
Zminku
12:22 12.11.2013.

da, to je rješenje! XD

OR
orihenius
21:45 12.11.2013.

Neki ljudi ne bi trebali stavljati svoje slike u javni prostor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije