Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.01.2016. u 08:30

Do zuba naoružani specijalci i vojnici patroliraju ulicama Pariza, Münchena, Bruxellesa, Londona...

Veliki europski gradovi izgledali su zadnjega dana 2015. i u prva dva dana nove 2016. godine kao bojišnice protiv terorističke organizacije Islamske države. Do zuba naoružani specijalci i vojnici patroliraju ulicama Pariza, Münchena, Bruxellesa, Londona... Građani europskih metropola u strahu su – svi se pitaju: Šetaju li teroristi tzv. Islamske države slobodno oko nas i kada će ponoviti pokolj iz Pariza? Nakon masakra u Gradu svjetlosti, kada su džihadisti na više lokacija ubili najmanje 130 ljudi, francuski predsjednik Hollande objavio je rat džihadistima i rat je sada tu, pred našim vratima. I to je rat koji se odvija po pravilima Islamske države. Napad u Münchenu trebao je biti isti onakav kao u gradovima Iraka, kada se više napadača opaše eksplozivom i raznese na mjestima gdje se okuplja puno ljudi. Europljani su sve više svjesni situacije u kojoj se sada nalaze i privikavaju se na život u izvanrednim uvjetima i kontrolama na svakome uglu.

Bitka s džihadistima na europskom tlu iznimno je teška. Borcima koji islam tumače na potpuno krivi način, štujući samo kult smrti, gotovo je nemoguće ući u trag – nitko od njih nema pravo ime, već borbena imena i imaju račune na društvenim mrežama koji se ne mogu povezati ni s jednom osobom. Presretači njihovih komunikacija dođu do njihovih "imena", ali s njima ne mogu ništa učiniti. Zapadna Europa njeguje kult karnevala i maskirane povorke samo što nisu krenule. Svi se plaše najgorega u uvjetima kada se na trgovima nađe i do milijun maskiranih ljudi.

I dok se Europljani privikavaju na život u uvjetima koje diktiraju teroristi ISIL-a, njihov glavni sponzor Saudijska Arabija, ujedno i saveznik Zapada na Bliskom istoku, objavila je da je u jednome danu odrubila glave 47 "terorista". To je više nego što je ISIL odrubio glava u cijeloj 2015. Dok je god savezništva Zapada s vehabijskom Saudijskom Arabijom, živjet će i ISIL, a Europljani će strahovati za svoj život svaki put kada izađu na ulicu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije