Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.03.2018. u 12:17

Kritizirajući Vladu, u zemlji gdje to čine i mogu činiti baš svi, ona ne čini ništa posebnoga

U ovakvoj situaciji, gdje predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kritizira tromost ili neaktivnost, neznanje, pretjerano ziheraštvo hrvatske Vlade, premijer Andrej Plenković uvijek će biti u gubitničkoj poziciji. Zato što tri četvrtine građana i građanki Hrvatske smatra da je Plenkovićev put kriv. I zato, kada se toj većini u kritici pridruži i predsjednica, onda će svi nju potapšati i reći joj – bravo, predsjednice.

Nakon kritika iz Europske komisije hrvatskoj Vladi, predsjednica se pridružila i poručila Plenkoviću da “zaostajemo, kaskamo za drugima i ne razvijamo se onom dinamikom koja bi nam omogućila hvatanje koraka”. Tu je ona na “svojem terenu” jer ona je znatno prije EK, još prije nekoliko mjeseci, počela sve žešće kritizirati poteze, ili nepoduzimanje poteza, Plenkovićeve Vlade. Vidjelo se da to smeta i njegovoj taštini, no Plenković se čuvao pretjeranih reakcija.

Analitičari su počeli govoriti da on zapravo razumije da Grabar-Kitarović, koja će očito krenuti u izbornu borbu za drugi mandat, mora svoj rejting dizati i kritikom nepopularne Vlade i premijera. Bez obzira na to što to onda podsjeća na politički kanibalizam prema premijeru koji je “ispao” iz iste, dakle HDZ-ove političke torbe. No, na novi ubod s Pantovčaka premijer je reagirao s više ironije te je kazao da baš pretjerano “ne doživljava” njezine kritike, te da je “siguran da se tako priprema za kampanju”. Na to ga je predsjednica “zalijepila” s time da je problem što on ne doživljava upozorenja EU i svih drugih “te se treba uhvatiti ukoštac s problemima, donositi odluke i provoditi reforme”.

Predsjednica je odabrala siguran put kritizirajući Vladu, no time ona ne čini ništa posebnoga, u zemlji gdje to mogu činiti i čine baš svi. Od nje bi narod očekivao i ponešto više. Da lupi šakom po stolu i sazove izvanrednu sjednicu Vlade, ili da javnosti objasni svoja vanjskopolitička postignuća. Ili razlog zašto nije poput našeg premijera “zalijepila” i Vučića kad ju je izmanipulirao lažnim poklonima. Lako je, pak, govoriti ono što svi žele čuti.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/14

Komentara 48

MI
micaj
13:20 10.03.2018.

Citajuci clanak samo sam došao do ove recenice:........ Kolinda se u sklopu sudenja za pranje novce prije tri dana trebala pojaviti na sudu, no nije došla.'...... dovoljno da shvatim u kakvoj pravnoj državi živimo...

MI
micaj
13:18 10.03.2018.

Najbeskorisnije stvorenje na mliječnom putu besramno reketari hrvatski proračun kako bi živjela svoj san, spajanje beskorisnog s ugodnim i živeći na tuđoj grbači....Umjesto selidbe u Visoku, osnovana je Precjednica-tours agencija.... Tako je precjednica već s tom agencijom posjetila Kinu i Veliki kineski zid (skupa s familijom), Novi Zeland i Hobbite , Iran, Tursku, Rusiju, Švedsku, o Americi da ne pričamo pa je sada red da malo razgleda i Južnu Ameriku dok Titanic Hrvatska glavinja i tone. Poslije će oprati ručice koje je odlaskom Milanovića spremila u futrolu i odlepršati u neko novi NATO na plaćicu barem kao onu koju si je sredila dok je bila kao veleposlanica u Americi.

TT
tTony
17:23 10.03.2018.

Presjednica ne rusi Pelenkovica i vladu oni sami sebi kopaju rupu . Hrvatska je puna pametnjakovica izgleda da nam triba kovac iz naroda koji zna kovat i skovat a ne mudrovat i prepisivat mudre govore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije