Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demanti

'Jelić nije rekao da je Kolindina kandidatura programirana iz SAD'

Damir Jelić
Marko Prpić/Pixsell
09.01.2015.
u 16:22

Iz HDZ-a su reagirali na tekst objavljen na našem portalu.

Poštovani, dana 08. siječnja 2015. godine u članku objavljenom na Vašem portalu vecernji.hr, objavljen je članak naslovljen „Kandidatura Kolinde Grabar Kitarović programirana je iz SAD-a“, u kojem su prenesene netočne informacije koje želimo ispraviti.

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić na konferenciji za medije nije izgovorio rečenicu „Kolindina kandidatura programirana je iz SAD“. U kontekstu potpore i simpatija zemalja zapadne demokracije – koja nepobitno postoji izrekao je: „Ali ja bih ovdje spomenuo jednu drugu potporu koja je za naše područje Karlovačke županije itekako bitna, a to je jasna potpora Sjedinjenih Američkih Država. Svi se pitaju gdje je ona čitljiva. Pa čitljiva je po tome što je netko tko je visoko rangiran u NATO paktu ne bi mogao ni doći u mogućnost izbora da Sjedinjene Američke Države nisu dopustile kandidaturu“.

Naravno, govorio je o potpori koju je gospođa Grabar-Kitarović dobila od Sjedinjenih Američkih Država za imenovanje na dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a. Valjda to nikome nije sporno!? A da je očito podupiru i dalje moglo se vidjeti i tijekom NATO summita u Cardiffu kada je gospođa Grabar – Kitarović vrlo srdačno komunicirala s predsjednikom Obamom – a već je bilo obznanjeno da je predsjednički kandidat.

To su prikazale sve nacionalne TV kuće, osim naravno HRT-a, jer je Josipovićev ravnatelj Goran Radman tražio da se snimci predsjednika Obame u razgovoru s gospođom izrežu. SAD je spomenut kao najjači politički i gospodarski subjekt na svijetu što je itekakobitno u kandidaturi Kolinde Grabar Kitarović, kako podrška SAD-a tako i podrška Savezne Republike Njemačke o kojoj je govorio župan Ivan Vučić.

Na konferenciji za medije spomenuto je da je ta podrška bitna za čitavu Hrvatsku, a na poseban način za Karlovačku županiju i da to imaju građanke i građani u vidu jer SAD surađuju vrlo plodonosno s nekolikorenomiranih tvrtki iz Karlovačke županije.

Gospodin Damir Jelić ni na koji način nije komentirao nikakve elemente američke vanjske politike u kontekstu kandidature Kolinde Grabar Kitarović. Molimo Vas da sukladno Zakonu o medijima, u cijelosti na istom ili istovrijednom mjestu objavite ovaj demanti.

>>'Kandidatura Kolinde Grabar Kitarović programirana je iz SAD-a'

Komentara 13

SA
santos008
17:04 09.01.2015.

Amerika ce samo pratiti kako ce ovi da uguraju 250.000 fantomskih glasova,Neko bi mogao dobiti dobru ''lovu'' ko oda tajne puteve ulaska fantomskih listica u glasacke kutije.Nije grijeh otkriti kriminal ,a nije lako ni otkriti ,tajna je umrla dok dvojcaa znaju .Zato Hrvatin i DIP NE ZAHEBAJITE SE SA IZBORIMA.

GO
Gomila
16:43 09.01.2015.

Srbi nevole istinu a danas u hrvatskoj srbi vladaju sa midijom

GO
Gomila
16:41 09.01.2015.

srbi novinari pa oni to malo okrenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije