Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik HDZ-a:

'Kandidatura Kolinde Grabar Kitarović programirana je iz SAD-a'

Damir Jelić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
08.01.2015.
u 15:44

Jelić je to pojasnio sponama koje HDZ-ova kandidatkinja ima u NATO paktu i drugim euroatlantskim asocijacijama

– Predsjednička kandidatura Kolinde Grabar Kitarović provodi se uz jasnu podršku Njemačke, a programirana je iz SAD-a  – rekao je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a, na skupu predstavnika lokalnih stranaka, gradonačelnika i načelnika koji podržavaju kandidaturu Grabar Kitarović. Jelić je to pojasnio sponama koje HDZ-ova kandidatkinja ima u NATO paktu i drugim euroatlantskim asocijacijama.

– Svi koji su gledali skup u Domu sportova mogli su jasno razaznati to zajedništvo i želju za boljom Hrvatskom. U tom zajedništvu su i mnogi drugi, što govori i dolazak Josepha Daula, predsjednika Europske pučke stranke. Tu je i potpora gospođe Merkel. No osim jasne međunarodne potpore Njemačke tu bih spomenuo i onu drugu, a to je SAD. Ako se pitate gdje je ta potpora čitljiva, jasno je možemo vidjeti po tome što nitko tako visoko rangiran u NATO-u ne bi mogao krenuti u kandidaturu da to SAD nije dopustio. Na to moramo biti ponosni jer je riječ o vrlo ozbiljnoj organizaciji za čijim smo članstvom dugo godina čeznuli. Sve to govori kako je ova kandidatura programirana – rekao je Jelić.

Braća blizanci Milanović i Josipović

Naglasio je kako bi birači morali odabrati K. Grabar Kitarović i zbog emocija, ali i zbog razuma. Racionalnost njezina izbora za prvu osobu Hrvatske objasnio je na gospodarskim vezama najuspješnijih karlovačkih tvrtaka. – Čak 95 posto izvoza naše najveće tvrtke HS Produkta je na američko tržište. Preko Plive u sličnoj je situaciji i druga naša tvrtka Lana tiskara, a Alstom je u 100-postotnom američkom vlasništvu. Nisu to nikakve špekulacije jer u vrijeme kad je ova naša nesposobna Vlada dovela do sve veće nezaposlenosti, mi u Karlovačkoj županiji bilježimo pad nezaposlenosti zahvaljujući ovakvim tvrtkama – zaključio je Jelić.

Rekao je i kako se Josipović ne može amnestirati od poteza Vlade koja je dovela do velikih gospodarskih problema i velike nezaposlenosti. Zato je Milanovića i Josipovića nazvao braćom blizancima kojima je došlo vrijeme za odlazak.

"SAD na nijedan način ne sudjeluje u izborima za predsjednika"

Odmah nakon HDZ-a i partnera slični predizborni sastanak održan je i u suprotnom taboru SDP-a. Tamo je saborski zastupnik Damir Mateljan komentirao Jelićevu izjavu.

– SAD na nijedan način ne sudjeluje u izborima za predsjednika Hrvatske. Ako predsjednik nema potporu građana, nikakva mu pomoć izvana ne može pomoći. Predsjednik Josipović nekoliko puta posjetio je HS Produkt, lobirao za njih i poslovni aranžmani su se dogodili zbog toga. No to da se SAD miješa u predsjedničke izbore u Hrvatskoj, obična je glupost  – zaključio je Mateljan.

>>Jelić nije rekao da je Kolindina kandidatura programirana iz SAD

>>Evo što su dogovorili Ivo Josipović i Udruga Franak

>>Jandroković: Birači u BiH imaju pravo glasa i zato im je doniran prijevoz

>>U nedjelju glasajte 
za onoga tko se manje dodvoravao Sinčiću

Komentara 191

DU
Deleted user
15:48 08.01.2015.

Nažalost ne prepoznjem više voljeni Večernji List. Slažem se komentarom (bez ikave mržnje prema VL) sa -dynasty1402-: Barem budite neutralni, prestanite toliko navijati i zastupati sadašnju vlast i druga Yusipovića!!!! (ja bih napisao G. Josipovića

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
15:59 08.01.2015.

Josipovica podrzava Beograd i Buckinham palaca u Londonu a Kolindu normalni demokratski svijet.

19
1995josip
16:01 08.01.2015.

Svi smo mi Kolinda , tako da razumijem ovu paniku u redovima kukuriku pajdaša .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije