Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovne priče

"Uz pomoć tehnologije pametno rješavamo probleme"

Fieldpod
Pixsell
10.12.2012.
u 17:32

Donosimo razgovor s Marinom Glibićem i Markom Milošom, autorima projekta "Fieldpod", jedne od ideja u finalu natječaja "Pametnom idejom do uspjeha"

Jedan od projekata koji je ušao u finale natječaja je i projekt "Fieldpod". O čemu je riječ i tko stoji iza ove zanimljive ideje, doznajte u nastavku kroz razgovor s Marinom Glibićem i Markom Milošem, članovima Fieldpod tima.

Tim, uz ranije spomenute Marina i Marka, čine još Josip Pisuljak i Mladen Kubat, oboje također studenti Fakulteta elektronike i računarstva. Hoće li ovaj mladi programerski tim uspjeti uvjeriti žiri u uspjeh svojeg projekta? Pročitajte razgovor i pogledajte snimku njihove prezentacije i doznajte.

Zašto ste se odlučili prijaviti na natječaj ''Pametnom idejom do uspjeha''? Hoće li vam savjeti članova žirija pomoći u realizaciji svoje ideje?

Marko: U želji da Filedpod ideju predstavimo javnosti, čitajući portale naišli smo na natjecanje ''Pametnom idejom do uspjeha''. Koncept natjecanja nam se svidio te smo se prijavili. Na kraju smo od 178 prijavljenih projekata izabrani kao jedan od pet najboljih. Moramo pohvaliti ovakvu inicijativu te zahvaljujemo Pametnoj kuni i 24sata što su nam ovo omogućili. Svi savjeti i kritike žirija bit će uzeti u obzir i iskorišteni za unapređenje projekta i njegova poslovnog plana. Kako su članovi žirija i sami poduzetnici i vrlo stručni u svome području, priznat ćemo, neka pitanja nismo očekivali. Nakon svega ovo je veliko iskustvo koje će zasigurno unaprijediti nas kao poduzetnike i Fieldpod kao projekt.

Kako ste došli na ideju o pokretanju projekta Fieldpod?

Marko: Kao tim upoznali smo se na kolegiju "Projekt" prošle godine, nedugo nakon toga prijavili smo se za App Start Contest (ASC) gdje smo radili mobilnu aplikaciju prema temi sponzora Salespod. Razmišljali smo o tome kako bismo unaprijedili poslovanje određenih djelatnosti korištenjem modernih tehnologija kao sto su pametni telefoni. Uvidjeli smo problem organizacije radnih zadataka i komunikacije između zaposlenika na terenu kod tvrtki s terenski orijentiranim poslovima. Odluka je bila takve tvrtke unaprijediti sustavom koji će olakšati posao tehničarima na terenu i organizatorima rada u back officeu.

Cijeli intervju pročitajte na Pametnoj kuni.

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
08:15 12.12.2012.

Ovakvi natjecaji sluze kradji ideja..Bas kao i oni tipa dizajn nekog automobila na koji pristigne desetke tisuca radova. Kako god, decki svaka cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije