Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.04.2010. u 12:50

Rumke omiljen u Ogorju iako nije ispunio normu

Željko Kerum ne zaboravlja svoje rodno selo Ogorje pa je u nedjelju, na blagdan seoskog zaštitnika sv. Jure, platio dernek za više od sedamsto uzvanika koji su se pod golemim šatorom gostili janjcima i prascima, a sve se zalijevalo vinom Rumke i istoimenom vodom. U zabavnom dijelu programa zaojkalo se mjesne hitove poput ‘znat ćeš mala što je Ogoranac kad te strpa golu pod sukanac’ i ‘u ovo malo vika sedam cura dotra sam do mlika’. Rumke još nije ispunio normu, ali među mještanima je i bez toga omiljen.

Hebrang misli da njegov mozak ne bi nikoga usrećio

Andrija Hebrang izrazio je spremnost za darivanje organa, ‘posebice jetre, srca i bubrega’, ali mozak ne bi dao jer ‘mozak političara nikoga ne bi usrećio’. Lijepo od njega što je to priznao.

Donačelnik policije pokosio bakicu i pobjegao

Rajko Šprem vozio je pod utjecajem alkohola, skrivio prometnu nesreću, srušio 73-godišnju pješakinju i pobjegao s mjesta nesreće. Pješakinja je lakše ozlijeđena, a vozač je pronađen za nekoliko sati. Vijest od ostalih iz crne kronike izdvaja Špremova funkcija – on je pomoćnik načelnika u koprivničkoj graničnoj policiji. Nitko nije savršen, ali od donačelnika policije ipak ne očekujemo da pokosi bakicu i produži svojim poslom.

Čuvar Bandićeve vikendice u slobodno vrijeme

Milan Bandić nakon poraza na predsjedničkim izborima nikako se ne uspijeva vratiti na stare staze medijske slave. Dok je donedavno svojom hiperaktivnošću punio stranice novina, sada se novinari trse izvući išta zanimljivo iz njegova života i rada. Jutarnji je tako otkrio da zagrebački gradonačelnik ima novog, mlađeg vozača. Kako je Bandić socijalno osjetljiv, zbrinuo je i starog vozača koji i dalje prima plaću iz gradske kase iako često boravi u gradonačelnikovoj vikendici na Slavagori, gdje se brine o
njegovu gruntu. Vjerojatno to radi, kao i brojni vojnici HV-a nekim časnicima, dobrovoljno i u svoje slobodno vrijeme.

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:10 27.04.2010.

Keruma za precednika

KU
kumajela
14:49 27.04.2010.

Evo, baš me je razveselila ova kolumnica. Dobro je da još ima novinara koji nisu oglušili i oslijepili za svakidašnjicu. Lijepo nam je Jurkoviću prikazao nekoliko crtica iz života Hrvatske, bez gorčine i duhovito.

PG
praseca gripa
15:54 27.04.2010.

Ne znam sto reci o \"derneku\" Kao prvo,to nije nasa hrvatska rijec,niti se ikad u mom kraju tako govorilo. Vjerujem da se narod veselio,ali ne vjerujem u dobrohotnost kolumnista,prije bih ovo shvatila kao ironiju. Zasto ne citira napjeve s nekih drugih \"derneka\",npr.:u Kumrovcu,Srbu itd.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?