Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Prva hrvatska jedriličarska medalja na OI, Stipanović osvojio srebro!

Stipanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.08.2016.
u 20:03

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio obraniti prvo mjesto u plovu za odličje i na koncu je osvojio srebrnu medalju.

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio obraniti prvo mjesto u plovu za odličje i na koncu je osvojio srebrnu medalju u klasi Laser na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Premda je ispustio zlato, Stipanović može biti ponosan jer je osvojio prvo olimpijsko odličje u povijesti hrvatskog jedrenja.

Stipanović je uoči završnog plova bio u vodstvu sa 10 negativnih bodova prednosti u odnosu na Australca Toma Burtona. Imao je osigurano srebro i jedini cilj u plovu za odličje bilo je pokriti Australca i ne dozvoliti mu da pobjegne.  Nažalost, završni plov se odvio na najgori mogući način. Presudila je kazna koju je Stipanović dobio na startu jer je udario Australca pa je krenuo nakon svih. Na koncu je Burton završio kao treći, a Stipanović deveti. Zlato ide u Australiju, a srebro u Split. Treće mjesto osvojio je Novozelanđanin Sam Meech. Hrvatskom jedriličaru iskliznulo je zlato za dva boda u ukupnom poretku.

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić osvojio je peto mjesto u klasi Finn, nakon što je u plovu za odličja bio posljednji, deseti, i to ga je koštalo 20 bodova.

Kljaković Gašpić bio je treći uoči plova za odličja. Imao je veliki zaostatak od 37 bodova za vodećim Britancem Gillesom Scottom, koji je osigurao zlato, dok mu je drugi Slovenac Vasilij Žbogar bježao 13 bodova. S druge strane, prednost našeg jedriličara pred Amerikancem Calebom Paineom i Šveđaninom Maxom Salminenom bila je pet bodova.

Na kraju Britanac Gilles Scott uzeo je zlato, Slovenac Vasilij Žbogar osvojio je srebro, a Amerikanac Caleb Paine, koji pobijedio u plovu za odličja, uzeo je broncu.

>>Odgođen plov, Tonči Stipanović sutra će se boriti za zlato

>>Stipanović: Čekali smo tako dugo na medalju, možemo još jedan dan

Komentara 29

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
18:54 16.08.2016.

Tonči priređujemo ti doček u Piranskom bez obzira na ishod, samo dojedri

JO
josip
19:16 16.08.2016.

ajde smoto jedan sta si propustio

DU
Deleted user
18:54 16.08.2016.

Ovo su oni teški dani za komšije u SDP-u. Hrvatska slavi, a na Iblerovom žale za regionom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije