Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježana Pejčić

Svjetska streljačica godine ide po zlatno odličje

Snježana Pejčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
11.08.2016.
u 09:47

– Osjećam se ugodno. Pogotovo nakon sjajnog uspjeha Josipa Glasnovića, pogotovo jer je Petar Gorša prvi put u karijeri pucao u finalu Igara – kaže Snježana Pejčić

Snježana Pejčić prije osam godina u Pekingu postala je prva hrvatska sportašica, jasno od samostalnosti, koja je osvojila medalju na ljetnim Olimpijskim igrama. Ta čast trebala je pripasti tada Blanki Vlašić, ali nas je Snježana sve ugodno iznenadila. Osam godina kasnije Snježana ima priliku postati prva hrvatska sportašica s dvije osvojene medalje na Igrama. Naime, danas je na rasporedu gađanje MK puškom 3x20 metaka.

‘Osjećam se ugodno’

– Osjećam se ugodno. Pogotovo nakon sjajnog uspjeha Josipa Glasnovića, pogotovo jer je Petar Gorša prvi put u karijeri pucao u finalu Igara. Trostav? Odradit ću najbolje što mogu, pa kako ispadne – rekla je Snježana Pejčić.

Trostav nije bio njezina udarna disciplina. Bila je to zračna puška s kojom je osvojila olimpijsku broncu u Pekingu, ali i četiri medalje na europskim prvenstvima (dva zlata i dva srebra). Od 2013. polako je počela intenzivnije trenirati gađanje MK puškom pa je na Europskom prvenstvu u Osijeku osvojila srebro u toj disciplini.

Godinu dana kasnije bila je srebrna na Svjetskom prvenstvu u Granadi, a prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Changwonu bila je prva. Snježana je i vlasnica svjetskog rekorda u ovoj disciplini. Znate gdje ga je otpucala? U Riju, na istoj streljani na kojoj će danas gađati.

Pogodila je u kvalifikacijama 594 kruga. Ove je godine dobila veliko priznanje Međunarodne streljačke federacije, koja ju je, uz Amerikanca Vincenta Hancooka, proglasila svjetskom streljačicom godine.

– Ovo mi je prvo takvo prestižno priznanje i nadam se da neće biti posljednje. Ovaj naslov bio je jedan od onih koji mi je nedostajao i jako sam ga željela. Velika je to čast, pogotovo jer su u konkurenciji sve discipline u streljaštvu, a ima toliko puno izvrsnih strijelaca. Prošla sezona bila mi je najbolja u karijeri. Počela je izvrsno, s četiri medalje u Svjetskom kupu, a završila je postoljem na završnici Svjetskog kupa. Jedino mi je žao što nisam završila na postolju i na Europskim igrama – rekla je iskusna Riječanka.

Statistički servis Infostrada predviđa da će Pejčić danas biti zlatna.

– Ha-ha, čula sam prvo da ću osvojiti srebro, izgleda da sam se sad popela jednu stepenicu više… Ma, kakvo opterećenje, kamo bih stigla kad bih se brinula o tome što tko misli i predviđa što ću osvojiti! Nas je u streljaštvu zaista previše da bi takva predviđanja imala smisla. Mislim da smo jedini sport gdje u svakom trenutku čak 40-ak žena konkurira za medalju, pa vi sad vidite koliko je zahvalno bilo što predviđati – rekla je Snježana.

Popraviti dojam

Prvog dana Igara osvojila je sedmo mjesto u finalu gađanja zračnom puškom. – Nema se više smisla vraćati na taj prvi dan. Kad sam već ušla u finale, šteta što se nisam uspjela ugurati za borbu za medalje. Nisam bila nezadovoljna tim nastupom. Dapače, bio mi je to treći finale na Olimpijskim igrama, a to nije mala stvar – zaključila je Snježana koja je prije četiri godine u London u trostavu osvojila peto mjesto, a u jednom trenutku tamo je imala medalju u džepu.

Komentara 3

DU
Deleted user
09:59 11.08.2016.

Snježana,najbolja si. Sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije