Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK TUCAK:

Svi razmišljaju kako da pobjegnu od Srbije! Ali oni sada igraju loše

Hrvatska - Španjolska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
14.08.2016.
u 20:29

– Po rezultatima oni jesu najslabiji u skupini, no Francuzi igraju odličan vaterpolo. Pripremali su se od travnja, a bili su i kod nas u Grčkoj 20-ak dana, još dok je mom Olympiacosu trajala sezona. Ne ide ih rezultat, no imaju odličnih igrača. Nije to momčad protiv koje možeš odmarati glavne igrače, nije to Novi Zeland – kaže Pavić

Nakon tri pobjede (SAD, Crna Gora, Italija) i jednog neugodnog poraza (Španjolska), Hrvatska će se večeras (21.50) namjeriti na najslabiju momčad u skupini Francusku. Premda tricolori još nemaju nijednu pobjedu, kapetan hrvatske momčadi Josip Pavić ne smatra ih lakim zalogajem:

Francuzi nisu Novi Zeland

– Po rezultatima oni jesu najslabiji u skupini, no Francuzi igraju odličan vaterpolo. Pripremali su se od travnja, a bili su i kod nas u Grčkoj 20-ak dana, još dok je mom Olympiacosu trajala sezona. Ne ide ih rezultat, no imaju odličnih igrača. Nije to momčad protiv koje možeš odmarati glavne igrače, nije to Novi Zeland.

Pitali smo kapetana je li poraz od Španjolske (4:9) uključio alarm pa je iz toga proistekla odlična igra protiv jednako snažne Italije?

– Pristup u obje utakmice bio je jednak i nas taj poraz nije uznemirio. Nismo ga doživjeli kao tragediju, nismo pali u depresiju niti ćemo nakon ove pobjede nad Italijom otići u neku euforiju. Dovoljno smo iskusni i dobro vođeni da nas jedna utakmica niti može potopiti niti dignuti u nebo. Nakon Francuske, sve što je bilo treba zaboraviti jer u četvrtfinalu više nije važno koji si bio u grupi, kakve su bile pripreme, tko je bio bolestan, a tko sretan ili nesretan...

Mi branimo zlato

Kako se približava četvrtfinale, tako se intenzivira i kombinatorika oko toga tko će na koga. Razmišlja o tome i izbornik Tucak, no on kaže i ovo:

– Svi razmišljaju kako da pobjegnu od Srbije, no kako Srbija sada igra, pitam se zašto bi se bježalo od nje. Uostalom, što nam Bog da u četvrtfinalu, bit će, važno je da budemo usredotočeni jer to je utakmica koja nas vodi gore ili šalje kući.

Osim Srba, potencijalni suparnici naših su i Mađari, Grci i domaćini Brazilci koji su prije početka Igara mnogima izgledali kao jako dobar izbor u četvrtfinalu. No čini se da to više nije tako.

– Mi smo s njima četiri dana sparirali u Salvadoru i tamo smo ih razmontiravali, no sada su prilično čvrsti. Osim toga, imaju i taj trio Perrone – Vrlić – Soro koji je fantastično uklopljen među brazilske igrače koji igraju po Europi i nisu to više naivni Brazilci. Osim toga, tu je i Rudić, domaća publika... Ma, ljudi moji, nema više one priče da vaterpolo igraju četiri reprezentacije. No sada kreće ono najbitnije – kaže Tucak.

Komentara 3

DH
dalibor.hren
23:32 14.08.2016.

Sramotan poraz od Francuza. Tucak, nosi se s klupe i ne vraćaj se više nikad u hrvatski vaterpolo!

Avatar white socks
white socks
23:00 14.08.2016.

Jado jadni.

MM
Mm2015
22:35 14.08.2016.

I tvoju mamicu isto tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije