Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOŽDA OPET U POLITIKU'

Sandra Perković: Hvala Saboru što se raspustio pa sam imala vremena pripremiti se za Rio...

Sandra perković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
19.08.2016.
u 15:37

Zadnjih dana sve uspijevam iz trećeg pokušaja, i šampanjac sam tako otvorila, kaže Sandra.

Sandra Perković osvajanjem zlatne medalje u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Riju samo je potvrdila da je najbolja hrvatska atletičarka svih vremena. Od 2010. do 2016. osvojila je osam velikih medalja, dvije više nego Blanka Vlašić. No ne treba zanemariti činjenicu da se Blanka nije natjecala nekoliko sezona i da još uvijek ima više medalja od Sandre na svjetskim prvenstvima.

– Francuskinja Melina Robert-Michon ima 37 godina i osvojila je srebro u Riju. Dakle, pred Sandrom su još dva olimpijska ciklusa. Samo da bude zdravlja, a da bi bilo zdravlja, moramo imati odlične uvjete – rekao je Edis Elkasević, njezin trener i dečko.

Nevjerojatno kako se u finalu sve poklopilo.

– Ne kaže se uzalud da sreća prati hrabre – rekla je Sandra.

A da sve u Riju bude u znaku trećeg pokušaja, Sandra se pobrinula i kad je otvarala šampanjac u hrvatskoj kući. Otvorila ga je iz trećeg pokušaja.

Napast će svjetski rekord

– Da je netko snimao film o Sandrinu nastupu u Riju, to bi bio čisti horor. I to horor koji bi dobio Oscar, u to sam uvjeren. Mislim da od ovog gore ne može biti – istaknuo je Edis, a Sandra je dodala:

– Gore može biti samo da pogine glavni glumac.

Svašta se događalo između kvalifikacija i finala.

– Uh, bilo je svega na stadionu, od sunca do pljuska, od hladnoće do vrućine – istaknuo je njezin trener.

Što sad dalje?

– Sezona još nije gotova. Čekaju me nastupi na Dijamantnoj ligi u Parizu i Zürichu te miting u Zagrebu. Ako na sva tri pobijedim, bit će to prva moja sezona bez poraza. Sljedeće godine čeka me Svjetsko prvenstvo u Londonu gdje želim vratiti naslov. Onda, kako ne nastupati na stadionu u Berlinu 2018. godine i juriti peto europsko zlato zaredom. To je stadion na kojem sam prvi put nastupala kao seniorka, na Svjetskom prvenstvu 2009. godine.

Sandra je već sada najbolja diskašica svih vremena na svijetu. Po broju europskih naslova nema joj ravne, a uz Evelin Jahl jedina ima dva olimpijska zlata. No, da se potpuno zaokruži priča, mora nadmašiti tri svjetska naslova Franke Dietzch. I dok se Blanka može pohvaliti da ima trenutačno drugi skok u vis svih vremena (2,08) i da je bila jako blizu rušenja svjetskog rekorda, Sandra se takvim pothvatima još ne može pohvaliti. Ima 18. rezultat svih vremena.

– Svi nas pitaju može li Sandra u dogledno vrijeme nadmašiti svjetski rekord koji zvuči nestvarno za današnje prilike – 76,80 metara. No realnije je da prvo sruši olimpijski rekord Martine Hellmann iz Seula 1988. godine – 72,30 metara. Kada prvi put baci disk preko 72 metra, onda ćemo jako brzo napasti i svjetski rekord – naglasio je Edis.

Realno je da Sandra u svojoj karijeri neće moći osvojiti tako velik broj zlatnih medalja na Igrama kao Phelps ili Bolt.

– Da bi se to dogodilo, morala bih početi trenirati još nekoliko disciplina. Primjerice, da uz disk bacam i kuglu – rekla je Sandra.

Ruskinja Tamara Press jedina je u povijesti uspjela na Igrama osvojiti zlatne medalje u bacanju diska i kugle. Bilo je to u Meksiku 1968. godine.

– Da Sandra počne ozbiljno trenirati kuglu, siguran sam da bi na prvom velikom natjecanju ušla u finale, a za dvije godine uzela bi i medalju. Jako bi brzo došla do toga da baca kuglu preko dvadeset metara – rekao je Edis.

Hvala Saboru što se raspustio

Odmor od sezone počinje nakon mitinga u Zagrebu koji je na rasporedu 6. rujna. A možda se ponovno aktivira u politici, na listi Milana Bandića, koji želi biti novi hrvatski premijer.

– Hvala Saboru što se raspustio pa sam imala dovoljno vremena za pripreme za Rio. No, šalu na stranu, o politici trenutačno ne razmišljam, tu sam na Igrama, a hoću li se ponovno angažirati, vidjet ćemo. Samo mogu reći da ulazak u politiku nije bio višak u mom životu – rekla je Sandra.

Obiteljski život, udaja, djeca?

– Pa imamo nešto u planu, ali o tome nakon Tokija 2020. godine – rekla je Sandra.

>> Hrvatska rastura: Po broju zlatnih medalja uvjerljivo smo vodeća država u Europi!

>> Sandra Perković jedinim ispravnim hicem osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama!

Komentara 6

Avatar white socks
white socks
19:14 19.08.2016.

Jugoslavenka.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
22:14 22.08.2016.

a dok se nije raspustio bila je točno JEDAN put na svom radnom mjestu. i svaki mjesec 15 .ooo kunića u džep... odvratno

MA
mariopermp1981
18:21 19.08.2016.

Sandra samo naprijed sretno ti bilo, budi dobra u politici kao u sportu, nadam se da ces bit uz Milanovo iskustvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije