Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sara Kolak:

Zamolit ću Sandru da mi opet napravi frizuru

Sara Kolak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
18.08.2016.
u 11:10

Naša bacačica koplja s trećom daljinom ušla u finale.

Nakon europske bronce, Sara Kolak, 21-godišnja Ludbrežanka, ponovno je zadivila atletski svijet. Plasirala se u finale bacanja koplja s novim hrvatskim rekordom – 64,30 metara. Svoj prijašnji popravila je za 0,80 metara. Zanimljivo je da je oba rekorda bacila na velikim natjecanjima – Europskom prvenstvu u Amsterdamu i sada u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama. A način kojim je ušla u finale neodoljivo podsjeća na onaj Sandre Perković u bacanju diska. Naime, u prve dvije serije imala je dvije jako skromne dužine – 55,68 i 55,86 metara i bila je daleko od finala. A onda je u trećoj seriji bacila 64,30 metara, što je bio treći rezultat kvalifikacija.

Bolje mi je nastupati ujutro

– Joj, ne volim se uspoređivati sa Sandrom. Jako sam ja daleko do njezinih rezultata, puno još žganaca moram pojesti da bih joj se približila po postignutim rezultatima – rekla je Sara.

Dobro, mislili smo na način na koji ste ušli u finale...

– A to. Pa da, sad točno znam kako se Sandra osjećala. Bolje da sam imala dva prijestupa nego dva tako slaba hica. Nemam pojma što se dogodilo. Išla sam na silu, htjela sam sve riješiti u prvom hicu. Jer, ovamo sam došla da uđem u finale. Nisam od onih kojima je san doći na Olimpijske igre, samo nastupiti i vidjeti puta. Uoči treće serije samo sam ponavljala sebi: ne želim ići doma, ne želim ići doma. Ali, mama, ne brini se. Vratit ću se, ali nakon finala – istaknula je Sara. U finalu će biti jedna od najmlađih. Mlađa je samo Poljakinja Maria Andrejczyk (20) koja je u kvalifikacijama bacila koplje 67,11 metara, što je najbolji rezultat sezone.

– Sad treba zaboraviti ove tri serije, zaboraviti na kvalifikacije. Sada se treba resetirati i krenuti od početka. Cilj je ispunjen, a opet bi bilo lijepo kada bih se plasirala među prvih osam – rekla je Sara.

Svoj rekord nadmašili ste za gotovo jedan metar?

– Pa, nije loše. Ali mogu ja i bolje. Recimo, moram puno bolje otvoriti seriju i dati sve od sebe. Moram “gristi” do kraja. Nema popuštanja. Ova dužina teško da će biti dovoljna za medalju, ali nikad se ne zna. U finalu ima puno iskusnijih bacačica od mene – naglasila je mlada Ludbrežanka.

Termin kvalifikacija bio je noćni?

– Sad sam skužila da mi jutarnje kvalifikacije ipak bolje leže. Ja sam jutarnji tip i u vrijeme kada su bile kvalifikacije obično spavam. Dobro da sam se uspjela probuditi do treće serije – rekla je Sara.

Lako je Sari kada ima sretnu frizuru.

Moraju produžiti crtu

– Da, njih mi radi Sandra. Prvi mi ih je put napravila uoči finala na EP-a u Amsterdamu i osvojila sam broncu. Sad mi ih je napravila i ušla sam u finale. Dakle, zna Sandra što treba napraviti u četvrtak ujutro – istaknula je Sara.

Njezin rodni Ludbreg neće spavati u noći s četvrtka na petak.

– Ajme, moraju sad produžiti crtu. Naime, u gradu postoji crta s mojom dužinom od 63,50 metara. Sad je moraju produžiti do 64,30 metara – zaključila je Sara.

Možda da ipak pričekaju da završi finale. Jer, kako je Sara krenula ove sezone, mogao bi pasti još jedan hrvatski rekord.

– Ne razumijem kako Sara tako dobro baca na natjecanjima. Kako imamo istog trenera, nas smo dvije stalno zajedno. A na treninzima je uvijek pobjeđujem – rekla je Slovenka Martina Ratej koja se nije uspjela plasirati u finale.

Hrvatska je atletika u Riju u modi. A nakon Sare Kolak još čekamo Blanku Vlašić i Anu Šimić koje u četvrtak nastupaju u kvalifikacijama skoka u vis. 

>>Sandra: Ništa me neće otjerati s atletskoga stadiona! Stipanović: Bilo je valova kojih u Jadranu nema

>>Sandra šampionka na Janičinu tragu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije