Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudar dvojice Aleksandara

Dugo ćemo pamtiti tricu Đorđevića iz Barcelone

Aleksandar Đorđević
Foto: Reuters/PIXSELL
17.08.2016.
u 07:00

Pouzdano znam da nas Srbi nisu željeli u četvrtfinalu. Dajem im samo jedan posto prednosti jer su nas nedavno pobijedili, rekao je Petrović.

Strateški dvoboj dvojice Aleksandara, Petrovića (57) i Đorđevića (48), bit će taktičko nadmudrivanje bivših razigravača, igračkih legenda iz lige bivše SFRJ. Premda je Srbija favorit, Petrović je optimističan:

– Pouzdano znam da nas Srbi nisu htjeli u četvrtfinalu, da su htjeli Litvu, no želja im se nije ispunila pa će se igrati derbi. Dajem im samo jedan posto prednosti jer su nas pobijedili nedavno na turniru u Cordobi. Izuzetno sam sretan što igramo protiv takve košarkaške velesile kao što je Srbija i to je za nas as na desetku, četvrtfinale kakav smo samo mogli sanjati. Imamo dobre odnose snaga kada se mjere igrači pojedinačno po pozicijama. Osim toga, naša je prednost što dolazimo iz skupine u kojoj smo odigrali četiri od pet utakmica u visokom natjecateljskom ritmu, za razliku od Srbije koja je svladala Venezuelu s 24 i Kinu s 34 koša prednosti, ali nije igrala ozbiljnu utakmicu. A onaj poraz od SAD-a sa samo tri koša razlike više mi je izgledao kao All-Star utakmica.

Nakon raspada SFRJ, Hrvatska i Srbija igrale su osam puta, a Hrvatska je pobijedila samo jedanput (2011.), i to u prijateljskoj utakmici (83:71). Srbija je pobijedila u sve tri utakmice na velikim natjecanjima. U osmini finala SP-a 2010. u Turskoj (73:72), s bacanjima 1.8 sekundi prije kraja, u skupini na EP-u 2001. također u Turskoj (80:66), a najviše se prepričava ona pobjeda na Eurobasketu 1997. Tada je, četiri sekunde prije kraja, današnji srpski izbornik Saša Đorđević zgrabio loptu ispod svoga koša, povukao je svom silinom i preko ispruženog Rimca pogodio tricu za pobjedu (64:62).

Đorđević je trener od 2006. godine, a od 2103. je izbornik Srbije, koju je doveo do finala prošlog Svjetskog prvenstva.

>>Povijesni dan hrvatskog sporta - Perković zlatna, Stipanović srebrni, Hrgović, Fantela i Marenić osigurali medalje!

>>Šarić: Utakmica sa Srbijom nikad nije obična, možemo ih dobiti!

Komentara 3

HH
helgin@hogar
07:59 17.08.2016.

kompleksi srba se vide i na nasim portalima gdje se redovno javljaju sa svojim trolanjem....

RZ
rebel.zg
08:00 17.08.2016.

Bome ovaj neki covjek guster kad je na klupi srbije od 2103. :)

Avatar links
links
07:08 17.08.2016.

U svakom slucaju pobijedjuje srbin na klupi:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije