Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Streljaštvo

Petar Gorša sedmi u zračnoj puški, zlato za Talijana Camprianija

Petar Gorša
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
08.08.2016.
u 18:20

Finale je bio moj cilj i ja sam ga ostvario, ali sada osjećam razočarenje - kazao je Gorša, inače član Dalmacijacementa iz Solina

Hrvatski strijelac Petar Gorša zauzeo je sedmo mjesto u finalu discipline zračna puška 10 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Gorša je u kvalifikacijama ostvario treći rezultat, a dobro je krenuo i u finale. Nakon prva tri metka zauzimao je peto mjesto, nakon šest metaka je stigao i do četvrte pozicije, ali tada je upao u probleme.

U tri od svoja posljednja četiri hica u finalu ostvario je rezultat slabiji od 10.0, 9.8 u sedmoj seriji, 9.9 u osmoj, te 9.8 u desetoj, što su iskoristili Mađar Peter Sidi i Bjelorus Ilja Čarhejka i pretekli Goršu.

- Finale je bio moj cilj i ja sam ga ostvario, ali sada osjećam razočarenje. Finale Olimpijskih igara je neuporedivo jače od Svjetskog prvenstva i bilo kojeg drugog natjecanja jer su uvjeti i atmosfera oko tebe jedinstveni. Sada znam kako je biti u finalu i vjerujem da će mi to koristiti, pogotovo u trostavu. Očekujem finale u trostavu, dok mi ležeći na malom kalibru nije prioritet - kazao je vlasnik prvog hrvatskog muškog streljačkog finala na OI od osamostaljenja Hrvatske.

Uoči 10. serije Gorša je bio peti sa 0.3 kruga prednosti u odnosu na Sidija i 0.6 u odnosu na Čarhejku. No, Mađar je tada pogodio 10.5, a Bjelorus 10.4 čime su pretekli Goršu i ostavili ga bez mogućnosti daljnjeg sudjelovanja

Za 28-godišnjeg Bjelovarca ovo je bio prvi nastup u finalu u trećem nastupu na olimpijskim igrama, nakon što je u Pekingu 2008. bio 37., a na 2012. u Londonu osvojio 43. mjesto. 

- Nisam imao stabilnost, puška mi njje bila mirna i to je odlučilo. Šteta, jer sam dobro ušao u finale, a razlike su bile toliko male tijekom cijelog meča da je ovo bilo stvarno interesantno. Mislim da je presudio umor, jer su kvalifacije bile vrlo naporne, pa nisam uspio postići psihološku pripremu dovoljno da pucam bolje od sedmog mjesta. Inače sam na treningu prije Igara pucao čak i 633 kruga, što je bolje od svjetskog rekorda, a to znači da sam ovdje došao u dobroj formi - kazao je Gorša, inače član Dalmacijacementa iz Solina. 

Zlato je osvojio Talijan Niccolo Campriani sa 206.1 pogodaka u finalu ispred Ukrajinca Serhija Kuliša sa 204.6 i Rusa Vladimira Maslenikova sa 184.2.

Campiarini je bio najbolji i u kvalifikacijama u Riju, a u finalu otišao korak dalje no u Londonu prije četiri godine kada je bio srebrni u ovoj disciplini.

Za Kuliša (23) i Maslenikova (21) ovo su prve olimpijske medalje.

REZULTATI FINALA:
 1. Niccolo Campriani (Ita)    206.1   
 2. Serhij Kuliš (Ukr)         204.6 
 3. Vladimir Maslenikov (Rus)  184.2
 4. Abhinav Bindra (Ind)       163.8
 5. Peter Sidi (Mađ)           142.7
 6. Ilja Čarhejka (Bje)        121.6
 7. PETAR GORŠA (HRV)          101.0
 8. Oleh Carkov (Ukr)           79.7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije