Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNJEŽANA PEJČIĆ SEDMA

Ovo su mi treće igre, ali Rio nije ni sjena Pekinga i Londona

Snježana Pejčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
07.08.2016.
u 09:22

– Kako sam nakon finala, a nisam osvojila medalju? Pa dobro. Zadovoljna. Moglo je i bolje, ali i gore – rekla je Snježana

Snježanu Pejčić nije bilo teško prepoznati u silnoj masi sportašica s puškom. Crvena trenirka i majica u hrvatskim bojama, ali i crvena kosa. Nije se Snježana obojila za ovu priliku, već je dulje crvenokosa.

– Kako sam nakon finala, a nisam osvojila medalju? Pa dobro. Zadovoljna. Moglo je i bolje, ali i gore – rekla je Snježana, koja nas je prije osam godina obradovala brončanom medaljom u gađanju zračnom puškom, u disciplini u kojoj je u Riju osvojila sedmo mjesto.

Sve pohvale za posljednju seriju u kvalifikacijama – 105,9 krugova. Da su takve bile i prve tri gdje bi vam bio kraj.

– Gdje bi mi bio kraj ne znam, ali znam da su Kineskinje prejake. Treći put zaredom na Igrama osvajaju zlato u gađanju zračnom puškom. Ovaj put Kineskinje su bile prva i druga – istaknula je Riječanka.

Kineskinje imaju sve uvjete

Ionako se zatvore cijelu godinu u olimpijsku streljanu u Pekingu. A ondje imaju sve uvjete. Ne pita se koliko se metaka potrošilo...

– Ovo su mi treće Igre, ali čini mi se da su ove organizacijski dosta iza Pekinga i Londona što se tiče smještaja, hrane i prijevoza. Ne kažem da je ovdje katastrofalno, ali je slabije nego na prethodnim Igrama i to je istina. Još smo mi smješteni u dobrom neboderu, nije prljavo, ne curi voda – priča Snježana.

Objekt neodoljivo podsjeća na streljanu Vrapčanski potok u Zagrebu. I jedan i drugi su u vlasništvu vojske.

– Da, samo je jedna bitna razlika, ovaj je objekt “malo” veći – istaknula je Snježana.

Ovo “malo” znači da bi barem pet streljana Vrapčanski potok stalo u taj objekt koji se nalazi u rubnom dijelu Rija.

Nego, kako će biti u gađanju MK puškom 3x20 metaka. U toj disciplini ste ove sezone nepobjedivi.

– Vidjet ćemo. Ne želim ništa prognozirati. Ali, trebalo bi biti dobro – rekla je Snježana.

Da dobro. Pa na četiri Svjetska kupa ove sezone bila je prva, svjetska je rekorderka u toj disciplini. Prognoze svih stručnjaka ovog sporta, uključujući trenere i novinare koji godinama prate streljaštvo, svrstavaju je u sigurnu okladu.

Jedan krivi metak i sve propada

– Ma znate kako je u streljaštvu, jedan krivi metak i ode sve u vodu – istaknula je Snježana.

U Londonu se nije uspjela plasirati u finale gađanja zračnom puškom i ponoviti uspjeh iz Pekinga. Ali je zato ušla u finale trostava.

– I dobila “drvenu” medalju – podsjetila nas je.

Druga hrvatska predstavnica Valentina Gustin bila je 23. u konkurenciji 51 streljačice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije