Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A sad po zlato

Perković bila na rubu ispadanja pa ušla u finale: 'Nikad strastvenije nisam proživjela hitac'

Bacanje diska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
16.08.2016.
u 02:34

Sandra je jedva uspjela ući u finale, tek u trećem pokušaju uspješno je bacila disk...

Sandra Perković teško se mukom plasirala u finale bacanja diska. Hrvatska atletičarka bacila je disk 64,81 metar i tako ispunila kvalifikacijsku normu koja je iznosila 62 metra. Ipak, nije sve bilo tako lagano, bila je na korak do ispadanja s obzirom na to da su joj prva dva pokušaja bila neuspješna, ali u trećem je pronašla koncentraciju i uspješno bacila.

Atletičari nisu imali lagan zadatak jer su im uvjeti bili iznimno loši, bilo je hladno i padala je kiša. Sandra je prvi put bacila disk u mrežu, a nakon prvog kruga uslijedila je stanka od pola sata jer je kiša postala toliko jaka da su uvjeti bili neregularni. Olimpijska pobjednica iz Londona u nastavku natjecanja imala je još jedan neuspješan hitac i situacija je postala prilično napeta. Srećom, u posljednjem pokušaju bila je prava, bacila je ispravno i disk je otišao gotovo do 65 metara, a Perković je stisnula šaku i glasno slavila ulazak u finale koje se održava sutra u 16.20 po našem vremenu. 

– Pokazala sam hrabrost i mudrost s ovim zadnjim hicem. Nakon prva dva neuspješna pokušaja, gledala sam ekran i pomislila si: "Je li moguće da će finale proteći bez mene?". Nikad strastvenije nisam proživjela bacanje. Bilo mi je najteže, znam da su svi navijači bili napeti, kao i moja rodbina. Mama, oprosti! U ovom hicu nema ništa pozitivno, osim što sam njime ušla u finale.

Komentara 24

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
02:59 16.08.2016.

...64.81...

DU
Deleted user
08:07 16.08.2016.

Naprijed Sandra

SN
snajper
07:21 16.08.2016.

Sretno i smireno. Sretno da nepada kisa a smireno jer znas da mozes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije