Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Rio 2016 Rio 2016

'Hrvati, niste ni svjesni kakav dijamant imate. Sara će srušiti svjetski rekord'

- Hvala mojim roditeljima koji su mi sve ovo omogućili. Hvala mom treneru, mom drugom ocu.
19. kolovoza 2016. u 18:59 7 komentara 6523 prikaza
Sara Kolak
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/22

Sara Kolak sjajnim je nastupom u finala bacanja koplja osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Njezino koplje letjelo je 66,18 metara i tako je mlada Ludbrežanka 'pomela' konkurenciju. Nakon osvajanja prvog mjesta, Sara je oduševila svojom skromnošću, bila je odmjerena u svojim izjavama te nije zaboravila zahvaliti svima na podršci.

- Hvala mojim roditeljima koji su mi sve ovo omogućili. Hvala mom treneru, mom drugom ocu. Isto tako, želim zahvaliti sparing-partnerici koja me tjera naprijed, Edisu i Sandri te svima koji su me podržavali, kazala je Sara u suzama.

A njezin trener je Slovenac Andrej Hajnšek koji ju je preuzeo prije dvije godine i napravio čudo s njom.

- "Vi Hrvati i ne znate kakav dijamant imate. Ja sam znao da će baciti u finalu 66 metara, ona je stvarno cura za velike stvari. Objektivno treba nam još dvije godine da dođe na tehničku razinu koju ja želim. A prije dvije godine i nesretne operacije ramena bila je 40 posto jača, otad je smršavila 11 kilograma. Ona je pozitivac, veliki radnik i vrlo posebna osoba koja je prije mene promijenila čak pet trenera, a ja se s njom u dvije godine ama baš nijednom nisam posvađao, rekao je Hajmšek pa zaključio:

- Kladio bih se da će Sara jednog dana srušiti svjetski rekord.

>>Priča za naježit se: Nije imala svoje koplje pa joj ga je kupila Sandra Perković. Danas je svjetska priča!

>>Ovo je trenutak kada je ušla u povijest: Pogledajte Sarin hitac kojim je osvojila olimpijsko zlato

Milanka Opačić
Kuća s okućnicom vrijedi 200.000 kn
Juričan o imovinskoj Milanke Opačić: Mico, više od kuće vrijedi jedan trosjed u stanu tvoga vođe
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • ena nena:

    'Pokazala sam da se znam boriti. ... Jedva čekam himnu.' /Sara Kolak (21), 19. 8. 2016./ Da, da, to su ti 'treći ešaloni' iz Vukovina, Ludbrega, Dubrava, ti borci s Trpinjskih cesta. Kako je lako ismijavati njihove uspjehe po špicama ... prikaži još! 'urbane Europe', kako lako iz brijunskog hlada previdjeti visinu njihove letvice, kako 'in' cinično pljuvati po njihovoj ruci na srcu dok lova curi gratis iz bankomata ispred ministarstava. I kako je lako post festum zlorabiti njihova imena, već prema tome što je političkim performerima oportuno u nekom trenutku.

  • cungalunga:

    Dijamantu! Dijamantu!

  • mikrogrizzly:

    Andrej Hajnšek je zaslužio najviše odlikovanje RH za strane državljane! Da se ne bi zaboravilo - podsjetite politički vrh RH da ga instant odlikuje...