Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Riju

Danska pobijedila Francusku i osvojila prvo olimpijsko zlato

Danska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.08.2016.
u 20:50

Dance je do najvećeg uspjeha u povijesti predvodio Mikkel Hansen s osam golova, dok su Lasse Svan, Kasper Sondergaard, Morten Olsen i Henrik Toft Hansen dodali po četiri gola.

Prvi put u povijesti danski rukometaši su postali olimpijski pobjednici. U sjajnom finalnom susret Danska je pobijedila Francusku 28-26 (16-14) zaustavivši Francuze na putu do trećeg uzastopnog olimpijskog zlata.

Danske rukometašice su najuspješnije u povijesti s tri olimpijska zlata, a sada su se na 'olimp' prvi puta uspeli i danski rukometaši.

Francuska je nešto bolje ušla u susret, povela je 3-1, međutim nakon što su Danci došli na 5-5, do same završnice prvog dijela gledali smo izjednačenu igru u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. U posljednje dvije minute Danska je s dva gola pobjegla na odmor s plus dva (16-14) .

U drugom dijelu Danci nisu ispuštali prednost. U 49. minuti imali su velikih 25-20, no aktualni svjetski prvaci smanjili su na svega gol zaostatka (26-25). Danci potom bježe na 28-25 i Francuska se nije uspjela vratiti. Na koncu je završilo 28-26.

Dance je do najvećeg uspjeha u povijesti predvodio Mikkel Hansen s osam golova, dok su Lasse Svan, Kasper Sondergaard, Morten Olsen i Henrik Toft Hansen dodali po četiri gola. Kod Francuza su najefikasniji bili Michael Guigou sa šest, Nikola Karabatić s pet, te Daniel Narcisse sa četiri gola. Sjajni Thierry Omeyer je imao 15 obrana, dvostruko više od svog danskog kolege Niklasa Landina, no nije pomoglo.

U susretu za treće mjesto Njemačka je pobijedila Poljsku 31-25 (17-13). 

Poljska je bolje ušla u susret i sredinom prvog poluvremena imala je tri gola prednosti (8-5), No, Nijemci tada rade seriju 5-0 i prelaze u vodstvo 10-8. Nakon toga više niti jednom nisu ispustili prednost. U 38. minuti imali su i velikih +6 (21-15), a u 42. minuti i sedam pogodaka prednosti (25-18). Na koncu je završilo 31-25.

Njemačku su do pobjede predvodili Tobias Reichmann sa sedam, Uwe Gensheimer sa šest, te Patrick Wiencek s pet golova, dok je Andreas Wolff sakupio 12 obrana.

Kod Poljaka, koji su u četvrtfinalu pobijedili Hrvatsku, najbolji su bili Krzysztof Lijewski i Przemyslaw Krajewski sa po pet golova, dok je Piotr Wyszomirski sakupio 16 obrana.

Njemačkoj je ovo četvrta olimpijska medalja pri čemu prva bronca. Posljednju medalju njemački rukometaši osvojili su u Ateni 2004. gdje su izgubili u finalu od Hrvatske. Poljska rukometna vrsta je ostala na jednoj bronci iz 1976. godine.

Komentara 6

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
20:53 21.08.2016.

Bravo Danci svi smo bili uz vas.

HU
Hubbes12
21:04 21.08.2016.

Bravo! Neka ste pobjedili karabatice

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
21:33 21.08.2016.

Ni slova o finalu u košarci a USA još malo pa na radnoj temperaturi.. valjda je nešto krenulo po zlu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije