Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz u paru

Čilić: Nismo imali šansu protiv sjajno raspoloženog Đokovića

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
07.08.2016.
u 10:20

Marin Čilić i Marin Draganja su u prvom kolu završili nastup u Rio de Janeiru, nakon što su ih sa 6:2, 6:2 pobijedili srbijanski reprezentativci Novak Đoković i Nenad Zimonjić

- Nismo imali niti pravu šansu da se vratimo, a Novak Đoković nas je 'uništio' reternima - kazao je Marin Čilić nakon poraza u prvom kola olimpijskoga turnira parova. 

Marin Čilić i Marin Draganja su u prvom kolu završili nastup u Rio de Janeiru, nakon što su ih sa 6:2, 6:2 pobijedili srbijanski reprezentativci Novak Đoković i Nenad Zimonjić.

Bio je to dvoboj u kojem su naši tenisači imali vrlo malo prilika za učiniti dvoboj neizvjesnijim, jer su prečesto gubili gemove kad su bili na početnom udarcu, a nisu znali uzvratiti svojim suparnicima kad su za to imali izgleda.

Draganja je dvaput gubio servis u prvom setu, koji je srpska kombinacija osvojila za 29 minuta. Đoković i Zimonjić su u drugom setu poveli 4-0 i bez poteškoća priveli susret kraju te nakon samo 56 minuta slavili sa 6:2, 6:2.

- Nismo niti imali pravu šansu da se vratimo u meč pokraj ovakvog Novaka. Jednostavno nismo imali sreće pri ždrijebu, jer će Srbi daleko dogurati. Ja i Marin (Draganja) smo stvarno uživali proteklih par tjedana koliko igramo zajedno, a danas nije išlo. Čak nisam bio ni umoran nakon popodnevnog meča protiv Dimitrova - kazao je Čilić, koji se plasirao u 2. kolo pojedinačnog dijela turnira. 

- Teško je sada govoriti što bi u Riju bilo da sam igrao sa Ivanom Dodigom. Ivan je odlučio odustati od Igara jer se htio posvetiti turnirima - zaključio je Čilić koji će dvoboj 2. kola pojedinačnog dijela igrati u ponedjeljak.

Borna Ćorić nije se plasirao u 2. kolo pojedinačnog olimpijskom turnira u Rio de Janeiru, gdje ga je u subotu u 1. kolu pobijedio 15. nositelj Francuz Gilles Simon sa 6:4, 7:6 (1) nakon dva sata i devet minuta borbe.

- Stvarno je velika šteta jer sam igrao dobro, pogotovu u prvom setu. Dvaput sam imao 'break' i taj set sam morao dobiti. On je previše dobar igrač da bi to propustio pa me pobijedio i u drugom međusobnom srazu. Žao mi je, eto, moj premijerni olimpijski nastup nije trajao dugo, ali mogao sam imati i gori ždrijeb od Simona u prvom kolu, mogao sam igrati protiv Đokovića - rekao je 19-godišnji Zagrepčanin.

- Ovo će mi ipak biti vrlo veliko iskustvo. Prvi put sam u Olimpijskom selu i stvarno je posebno vidjeti sportaše iz drugih sportova i iz toliko puno zemalja. Samo mi je žao što nisam mogao ići na svečano otvorenje na Maracani, to sam stvarno želio - rekao je Borna koji vjerojatno neće dugo biti stanovnik Olimpijskog sela, jer mu slijedi turnir u Cincinnatiju. 

Komentara 5

KE
kenedy
11:31 07.08.2016.

a ovaj cilic,inace,priliku ima jedino ako mu je protivnik neraspolozen...

Avatar Beograđaninn
Beograđaninn
12:53 07.08.2016.

Ako je za utehu nisi jedini koji nema šanse protiv Đokovića . Imali ste tu nesreću da se sretnete una prvom meču sa Đokovićem .

Avatar toxic alien
toxic alien
12:32 07.08.2016.

Bolje bi mu bilo da se prijavio za natjecanje u skoku s motkom..., tu bi mu sanse za pobjedu bile daleko vece nego pobijediti Djokovica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije