Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajan uspjeh

Braća Brownlee prvi i drugi u triatlonu: Djed plivao do obale, a i unuci su heroji

REFILE - CORRECTING STYLE 2016 Rio Olympics - Triathlon - Final - Men's Final - Fort Copacabana - Rio de Janeiro, Brazil - 18/08/2016. Alistair Brownlee (GBR) of Britain and Jonathan Brownlee (GBR) of Britain react. REUTERS/Toby Melville  FOR EDITORIAL US
Foto: Reuters/PIXSELL
20.08.2016.
u 10:55

– Navikao sam već da me brat pobjeđuje na Igrama, nema veze, brat mi je...

Majka Cath, s britanskom zastavicom na Copacabani, u mikrofon je rekla:

– Danas nemam favorita!

Na slavnoj brazilskoj plaži, pod tmurnim oblacima, njezina su dva sina, Alistair (28) i Jonny (26) Brownlee uskočila u hladni Atlantik i započela olimpijski triatlon. Kasnije, u cilj, nakon 1500 metara plivanja, 10.000 metara trčanja i 38.500 na biciklu, u cilj su utrčali zajedno. Alistair je osvojio zlato, bolje reći obranio ono iz Londona 2012. godine, a brat Jonny srebro.

Fizička, ali više mentalna snaga u ovom su teškom trodijelnom sportu najvažniji.

Kupili i kuće u susjedstvu

Majka Cath i suprug Keith, kad su vidjeli svoje dečke na postolju, veselo su rekli:

– Sad idemo na izlet u Amazonu!

Majka je bivša plivačica, a o sinovima je dodala:

– Imam i trećeg! A ova dvojica starijih uvijek su se međusobno natjecala. Jonny je uvijek bio organiziran tip, a kod Alistaira je sve kaotično. Ali, u ovom sportu, u kojem su česti usponi i padovi, njih dvojica odlično se snalaze, jedan drugog podržavaju, savršen su par, iako su konkurenti – kazala je majka Brownlee.

Medaljaši iz Londona, a osvojili su spomenuto zlato, a mlađi Jonny broncu, nakon Igara kupili su kuće. U istoj ulici, 500 metara jedan od drugog.

– Trebali smo se malo udaljiti, ali opet ne previše. Treniramo skupa, a jedan na drugog smo nevjerojatno ponosni! – kažu dečki.

Dečki i na utrkama jedan drugom pomažu, kad voze biciklistički dio utrke, voze jedan iza drugog kako bi si olakšali borbu s vjetrom.

Pizza i puding prije utrke

Na treninzima troše i više od pet tisuća kalorija.

– Prije utrke pojedem pizzu! – kaže Jonny, a Alistair odmah dodaje:

– Ja volim pojesti puding...

Primjerice, na utrci u Hyde Parku Jonny je nakon osvajanja bronce – kolabirao.

Kao klinci igrali su šah, a onaj koji je izgubio morao je oprati suđe ili rublje.

Zanimljiva je priča njihova djeda Normana, koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata služio u mornarici. Kad mu je potopljen ratni brod, plivao je do kopna da bi se spasio.

– Jedan drugog guramo do granica izdržljivosti, prolazimo kroz pakao, ali smo zajedno u tome. Sad čekamo Tokio. Što će tek tamo biti... – kaže Alistair, a brat dodaje:

– Navikao sam već da me brat pobjeđuje na Igrama, nema veze, brat mi je...

A Edward, najmlađi brat, ostao je kod kuće. Kad su olimpijskog pobjednika Alistaira pitali kako mu je čestitao, on se našalio:

– Mislim da je on muzao krave ili radio nešto u tom stilu, što je vjerojatno bilo zanimljivije nego gledati nas na TV-u....

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije