Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijal Olimpijske igre

Blanka Vlašić - uz velike patnje i boli pokazala veličinu

Blanka Vlašić i emocije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/17
22.08.2016.
u 09:39

Vozila sam pola godine autocestom boli, plakala za volanom putujući na terapije. No, sve se na kraju ipak isplatilo! Bronca je tu

Svjetsko zlato dva puta, europsko jednom, čekala se ta zlatna olimpijska medalja. To je bio san, želja, put zbog kojeg je odlučila trpjeti sve bolove, proći kroz brojne operacije Ahilove tetive, probleme sa štitnjačom. Podsjeća na Janicu Kostelić koja je imala također brojne operacije. Sve je bilo u misiji osvajanja olimpijskog zlata. I takva ranjena, više puta ‘pokrpana’, ipak je stigla do Rio de Janeira.

– Bol je jaka, ali i želja puno puta veća. Vidjet ćemo što će donijeti finale. Dva dana imam vremena odmoriti nogu – kazala je Blanka Vlašić nakon kvalifikacija u skoku u vis. Cijelu sezonu borila se s ozljedom, nije skakala, sve je bilo podređeno olimpijskom finalu. Srebro je osvojila u Pekingu, sada je željela jednu stepenicu više. Korak koji bi je gurnuo u najveće skakačice u povijesti.

Finale je otvorila nervozno, rušila je 188 i 193 cm u prvom pokušaju, a onda je krenulo. No, taj početak joj je ‘podmetnuo nogu’, na kraju je ipak došla druga olimpijska medalja. Ona brončanog sjaja, koja će ostati upamćena kao medalja koju je iskovala u mukama. Pokazala je u Brazilu da je velika sportašica, da je jedna od najvećih koje smo imali, u svakom slučaju u svjetskim razmjerima klasna skakačica u vis. Čeka ju sada nova operacija i pitanje je hoće li i dalje skakati ili je ovo kraj fenomenalne karijere. Koju su zaustavljale ozljede. No Blanka je Spartanac koji se nikada ne predaje. •

Komentara 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
09:50 22.08.2016.

Blanka čestitke na uspjehu tebi i svim hrvatskim sportašima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije