Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska protiv Poljske

Štrlek: Babić će znati sve akcije Dušebajeva

Danska - Hrvatska
Foto: Reuters
1/6
17.08.2016.
u 18:21

– Dušebajev je promijenio način igranja Poljske. Za razliku od svoga prethodnika, inzistira na kretanju, Poljaci igraju puno dva na dva. Uostalom, Dušebajev je ove godine s Kielceom osvojio Ligu prvaka – rekao je Babić.

Željko Babić, naš rukometni izbornik, ništa nije birao, dobili smo Tunis i čeka nas Poljska. A mogli smo izgubiti i igrati protiv Brazila. Brazilci su domaćini, a pred bučnim navijačima ne bi nam bilo lako. Ovako nas čekaju naše mušterije Poljaci.

Babić: Potpuno smo spremni

– Dogovor je prije Tunisa bio da od prve minute krenemo jako i igrači su to poštovali. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio i da su se glavni igrači odmorili za Poljsku. A ta četvrtfinalna utakmica je najvažnija utakmica turnira. Mislim da nam forma raste i sigurno ćemo spremni dočekati Poljake – rekao je izbornik Željko Babić.

Situacija s Manuelom Štrlekom je dobra s obzirom na neugodan udarac u rebra u utakmici protiv Francuza. Za svaki slučaj, Manuel je igrao samo deset minuta, a na mjestu krila zamijenio ga je Igor Karačić.

– Ta utakmica bila je idealna prilika da isprobamo varijantu ne bude li Štrlek mogao igrati – dodao je Babić.

S Poljskom je Hrvatska od 2008. do danas igrala puno puta na velikim natjecanjima i uglavnom je pobjeđivala u važnim utakmicama. Tako smo ih u skupini izbacivali iz borbe za medalje na europskim prvenstvima u Norveškoj (2008.), Danskoj (2014.) i Poljskoj (2016.). Dvaput smo ih pobijedili u polufinalima, jednom na EP-u (2010.) i jednom na SP-u (2009.). Poljska je Hrvatsku samo jednom izbacila iz borbe za medalju, na SP-u 2015. u Dohi kada je u četvrtfinalu bila bolja za dva pogotka (22:24). No, svi pamte zadnju utakmicu kada smo ih u Krakovu pobijedili pred 15.000 njihovih navijača s nestvarnih 37:23.

– Nije realno, ali daj Bože da tako bude, da i sada utakmica završi kao ona na Europskom prvenstvu. Poljska ima dobru momčad, na trenerskoj klupi je Talant Dušebajev, jedan od najboljih svjetskih trenera. Naravno da imam taktiku za njih. Došli smo tamo gdje smo htjeli, imamo suparnika s kojim se možemo nadigravati i ako ćemo biti na razini na kojoj smo sada, nema bojazni i sigurno ćemo pobijediti – istaknuo je naš izbornik.

Poljaci su iskusna momčad

Dušebajev je preuzeo poljsku reprezentaciju nakon lošeg plasmana na EP-u.

– Dušebajev je promijenio način igranja Poljske. Za razliku od svoga prethodnika, inzistira na kretanju, Poljaci igraju puno dva na dva. Uostalom, Dušebajev je ove godine s Kielceom osvojio Ligu prvaka – rekao je Babić.

I dok je Dušebajev na klupskoj razini odličan, s reprezentacijom Mađarske nije se uspio plasirati na ove Igre pa se Mađarima zahvalio na povjerenju.

Poljska nije briljirala na ovom turniru. Pobijedila je samo Egipat i Švedsku, a izgubila od Njemačke, Brazila i Slovenije. I dalje ima dobrih, iskusnih igrača poput vratara Szmala, šutera Lijewskog, Bieleckog, Jureckog i Jurkiewicza, te na crti Syprzaka.

Nekih velikih nepoznanica između Hrvatske i Poljske nema jer svake godine igraju međusobno barem jednu utakmicu.

– Poljaci su promijenili izbornika i sada igraju slično kao Kielce. S obzirom na to da smo Čupić i ja igrali za Kielce ove sezone, pokušat ćemo našem izborniku otkriti koje sve to akcije može pripremiti Dušebajev – rekao je Manuel Štrlek.

Onih minus 14 Poljacima su sigurno još u glavi, sigurno će nam htjeti uzvratiti za sramotu koju su doživjeli pred svojim navijačima u Krakovu.

>>Francuska u drugom poluvremenu slomila Brazil i izborila polufinale

>>Babić: Tamo smo gdje smo željeli biti, nadam se da ćemo biti na vrhunskoj razini

Komentara 1

ST
stomugromova
08:35 18.08.2016.

Kako to sad zvuči smiješno nakon bitke.Dušebajev je nadmudrio i ponizio znalca Babića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije