Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPA POGREŠKA

Posramljeni Lochte izgubio glavne sponzore nakon incidenta u Riju!

Ryan Lochte
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
23.08.2016.
u 11:12

- Bio sam nezreo i napravio sam glupu pogrešku. I ja sam čovjek, pogriješio sam i sad sam naučio nešto iz toga. Stanovnici Rija su organizirali sjajne Igre. A moje nezrelo, pokvareno ponašanje je bacilo sjenu na to.

Američki plivač, višestruki osvajač olimpijskih medalja, Ryan Lochte izgubio je četiri veća sponzora nakon isprike za "pretjeranu" priču o oružanoj pljački čija je žrtva navodno bio za trajanja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Lochteova verzija priče posramila je grad domaćin, razljutila je lokalne dužnosnike, a njene pojedinosti su se danima razvlačile po medijima u SAD-u i Južnoj Americi. 

Američki olimpijski odbor se u četvrtak ispričao zbog incidenta Riju ali i Brazilcima, a Lochte, osvajač 12 olimpijskih medalja, je objavio ispriku u subotu u interviewu za najveću brazilsku televizijsku kuću Globo TV.

- Nisam lagao u potpunosti. Samo sam pretjerao u onom dijelu što mi se dogodilo - kazao je Lochte u isprici. 

U jednom drugom interviewu za Today showu Lochte je rekao: 

- Bio sam nezreo i napravio sam glupu pogrešku. I ja sam čovjek, pogriješio sam i sad sam naučio nešto iz toga. Stanovnici Rija su organizirali sjajne Igre. A moje nezrelo, pokvareno ponašanje je bacilo sjenu na to.

Nekoliko sati nakon zatvaranja Igara, proizvođač opreme za plivače Speedo USA je objavio izjavu u kojoj prekida suradnju s Lochteom, dok je luksuzna modna marka Ralph Lauren objavila da neće obnoviti ugovor s plivačem.

Proizvođač frizerskih proizvoda Syneron Candela je također prekinuo suradnju s Lochteom, samo četiri mjeseca nakon što ga je imenovala globalnim ambasadorom za jedan od svojih proizvoda.

Japanski proizvođač madraca Airweave, koji je prošli tjedan objavio da će ostati uz Lochtea, u ponedjeljak je također odlučio ne obnavljati ugovor o sponzorstvu koji je sklopljen baš za Igre u Rio de Janieru. 

Lochte (32) je osvojio jednu zlatnu medalju na OI u Rio de Janieru.

>> Osramoćeni! Lochte i američki plivači su lagali da su opljačkani, evo što se zaista dogodilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije